Problémákat okozott a téli időjárás Fotó: Varga György/MTI

Problémákat okozott a téli időjárás

Írta:  8200 Veszprém január 14 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Veszprém térségében jól járhatók az utak, de aki távolabb utazik ma, érdemes tájékozódni indulás előtt.

Veszprém megyében a főutak többnyire nedvesek, a mellekutak azonban helyenként havasak. A Dunántúl déli részén, valamint az ország keleti felén találkozhatunk rosszabb útviszonyokkal.

Több balesetet is okozott a pénteki havazás. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök két személyi sérüléssel járó és tíz anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Az utinform.hu tájékoztatása szerint a Dunántúl nagy részén csapadékmentes az idő, de borult, felhős az ég. Kiskőrös és Kiskunhalas környékén, illetve az ország keleti részén havazik vagy szállingózik a hó. A gyorsforgalmi utak általában sónedvesek, az M3-as autópálya emődi és hajdúnánási szakaszán havas a burkolat.

A fő utak burkolata a havazásban érintett területeken, illetve a Dunántúl déli részén havas, letaposott havas, hókásás, illetve latyakos, Körmend és Lenti térségében jégbordás szakaszok is előfordulnak. A mellékutak burkolata Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megye kivételével havas, hókásás, valamint latyakos, Dabas és Lenti körzetében jégbordás.

Gyenge vagy mérsékelt a légmozgás, de a Dunántúlon helyenként, illetve Szigetszentmiklós közelében közepes erősségű széllökésekre kell számítani.

A téli időjárási helyzetre való tekintettel több magyarországi főúton megtiltották a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek közlekedését, ezek listája itt olvasható. A 82-esre vonatkozó tilalmat feloldották.

A havazással érintett területeken a Magyar Közút Nonprofit Zrt. folyamatosan síkosságmentesítési, illetve hóeltakarítási munkálatokat végez.

A VMeteo.hu előrejelzése szerint szombaton változóan felhős égre tekinthetünk fel, csapadék nem lesz. A nap első felében az északnyugati, délután a nyugati, délnyugati szelet kísérhetik élénk széllökések. A hőmérséklet csúcsértéke kevéssel fagypont felett alakul, este -1°C várható.
Vasárnap több órás napsütésre van kilátás, gyenge marad az északkeleti szél, mellyel ismét hosszabb időszakra negatív tartományba kerül a levegő hőmérséklete. Vasárnap reggel és este -4°C, délután még +1°C körüli hőmérsékleti értékeket mérhetünk. A jövő hét végéig marad a fagyos idő, délutánonként sem melegszik fagypont fölé a levegő. 

Ezt már olvasta!?

500 ezer forint a nyomravezetőnek

Egy pápai szexuális erőszak elkövetőjének kézre kerítése érdekében kéri a lakosság segítségét a rendőrség.

Rendkívüli téli időjárási eseményekre készülve tartott gyakorlatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a társhatóságokkal.

Megjelent a Vportré Csend című száma

Megjelent a Veszprém Portré internetes kulturális magazin 2017/2. száma. A lap központi témája a „Csend”. 

Megnyílt a 26. Művészetek Völgye

Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden tíz napon keresztül több mint ezer kulturális program várja az érdeklődőket.

226 km/h-t mutatott a mérőműszer

Egy személyautó vezetője a megengedett legnagyobb sebesség több mint kétszeresével száguldott a 8-as számú főút Veszprém megyei szakaszán.

Na-Bed