Problémákat okozott a téli időjárás Fotó: Varga György/MTI

Problémákat okozott a téli időjárás

Írta:  8200 Veszprém január 14 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Veszprém térségében jól járhatók az utak, de aki távolabb utazik ma, érdemes tájékozódni indulás előtt.

Veszprém megyében a főutak többnyire nedvesek, a mellekutak azonban helyenként havasak. A Dunántúl déli részén, valamint az ország keleti felén találkozhatunk rosszabb útviszonyokkal.

Több balesetet is okozott a pénteki havazás. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök két személyi sérüléssel járó és tíz anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Az utinform.hu tájékoztatása szerint a Dunántúl nagy részén csapadékmentes az idő, de borult, felhős az ég. Kiskőrös és Kiskunhalas környékén, illetve az ország keleti részén havazik vagy szállingózik a hó. A gyorsforgalmi utak általában sónedvesek, az M3-as autópálya emődi és hajdúnánási szakaszán havas a burkolat.

A fő utak burkolata a havazásban érintett területeken, illetve a Dunántúl déli részén havas, letaposott havas, hókásás, illetve latyakos, Körmend és Lenti térségében jégbordás szakaszok is előfordulnak. A mellékutak burkolata Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megye kivételével havas, hókásás, valamint latyakos, Dabas és Lenti körzetében jégbordás.

Gyenge vagy mérsékelt a légmozgás, de a Dunántúlon helyenként, illetve Szigetszentmiklós közelében közepes erősségű széllökésekre kell számítani.

A téli időjárási helyzetre való tekintettel több magyarországi főúton megtiltották a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek közlekedését, ezek listája itt olvasható. A 82-esre vonatkozó tilalmat feloldották.

A havazással érintett területeken a Magyar Közút Nonprofit Zrt. folyamatosan síkosságmentesítési, illetve hóeltakarítási munkálatokat végez.

A VMeteo.hu előrejelzése szerint szombaton változóan felhős égre tekinthetünk fel, csapadék nem lesz. A nap első felében az északnyugati, délután a nyugati, délnyugati szelet kísérhetik élénk széllökések. A hőmérséklet csúcsértéke kevéssel fagypont felett alakul, este -1°C várható.
Vasárnap több órás napsütésre van kilátás, gyenge marad az északkeleti szél, mellyel ismét hosszabb időszakra negatív tartományba kerül a levegő hőmérséklete. Vasárnap reggel és este -4°C, délután még +1°C körüli hőmérsékleti értékeket mérhetünk. A jövő hét végéig marad a fagyos idő, délutánonként sem melegszik fagypont fölé a levegő. 

Ezt már olvasta!?

Moziba visszük!

A Cinema City Balaton Plaza és a 8200.hu közös játékán ismét páros mozi belépőket nyerhetnek.

Meghallgatást tart a színház

A Veszprémi Petőfi Színház meghallgatást hirdet Huszka Jenő Bob herceg című operettjének Annie szerepére.

Az előző hetinél 35 százalékkal kevesebb, 23 600 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. 

Kiemelkedő szakmai és tudományos munka

Az Év Levéltára Díjat 2016-ban a Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém Megyei Levéltárának ítélte oda a Magyar Levéltárosok Egyesülete.

Teljes pályás útlezárás Várpalotánál a 8-ason

Három személygépkocsi ütközött össze vasárnap kora este. 

Na-Bed