Problémákat okozott a téli időjárás Fotó: Varga György/MTI

Problémákat okozott a téli időjárás

Írta:  8200 Veszprém január 14 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Veszprém térségében jól járhatók az utak, de aki távolabb utazik ma, érdemes tájékozódni indulás előtt.

Veszprém megyében a főutak többnyire nedvesek, a mellekutak azonban helyenként havasak. A Dunántúl déli részén, valamint az ország keleti felén találkozhatunk rosszabb útviszonyokkal.

Több balesetet is okozott a pénteki havazás. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök két személyi sérüléssel járó és tíz anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Az utinform.hu tájékoztatása szerint a Dunántúl nagy részén csapadékmentes az idő, de borult, felhős az ég. Kiskőrös és Kiskunhalas környékén, illetve az ország keleti részén havazik vagy szállingózik a hó. A gyorsforgalmi utak általában sónedvesek, az M3-as autópálya emődi és hajdúnánási szakaszán havas a burkolat.

A fő utak burkolata a havazásban érintett területeken, illetve a Dunántúl déli részén havas, letaposott havas, hókásás, illetve latyakos, Körmend és Lenti térségében jégbordás szakaszok is előfordulnak. A mellékutak burkolata Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megye kivételével havas, hókásás, valamint latyakos, Dabas és Lenti körzetében jégbordás.

Gyenge vagy mérsékelt a légmozgás, de a Dunántúlon helyenként, illetve Szigetszentmiklós közelében közepes erősségű széllökésekre kell számítani.

A téli időjárási helyzetre való tekintettel több magyarországi főúton megtiltották a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek közlekedését, ezek listája itt olvasható. A 82-esre vonatkozó tilalmat feloldották.

A havazással érintett területeken a Magyar Közút Nonprofit Zrt. folyamatosan síkosságmentesítési, illetve hóeltakarítási munkálatokat végez.

A VMeteo.hu előrejelzése szerint szombaton változóan felhős égre tekinthetünk fel, csapadék nem lesz. A nap első felében az északnyugati, délután a nyugati, délnyugati szelet kísérhetik élénk széllökések. A hőmérséklet csúcsértéke kevéssel fagypont felett alakul, este -1°C várható.
Vasárnap több órás napsütésre van kilátás, gyenge marad az északkeleti szél, mellyel ismét hosszabb időszakra negatív tartományba kerül a levegő hőmérséklete. Vasárnap reggel és este -4°C, délután még +1°C körüli hőmérsékleti értékeket mérhetünk. A jövő hét végéig marad a fagyos idő, délutánonként sem melegszik fagypont fölé a levegő. 

Ezt már olvasta!?

A hétvégén térünk át a nyári időszámításra

Vasárnap hajnal 2 órakor 3 órára kell előreállítani az órákat, emiatt a közösségi közlekedés menetrendje is változik.

Térségi együttműködésben gondolkodik Veszprém

Több mint egy éve szakértők bevonásával zajlik az Európa Kulturális Pályázat 2023 előkészítése.

A héten indul a családok támogatásáról szóló nemzeti konzultáció

A kérdőíveken tíz eldöntendő kérdés szerepel, amelyekre a kormány december 21-éig várja a válaszokat.

A dob szerda már a múlté

Az önkormányzat elindította a “Randi szerda” elnevezésű programját, amikor is a veszprémi fiatal párok jelentős kedvezménnyel szórakozhatnak.

Épülete teljes rekonstrukcióját tervezi a Veszprémi Petőfi Színház

A tervekről - az új szezon bemutatói mellett - a hétfői évadnyitó társulati ülésen beszélt a színház igazgatója.

Na-Bed