A szombati munkanapokon csak félgőzzel dolgozunk

Írta:  Világgazdaság december 11 2015 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Többet segítenek a gazdaságnak az egy munkaszüneti nappal meghosszabbított hétvégék.

Nemzetgazdaságilag nehezen indokolható, hogy a szentestét most szombaton le kell dolgozni – vélik a Világgazdaság által megkérdezett szakértők.

A munkanapcseréket anno azért vezették be, hogy a nemzeti ünnepeket így kiegészítve különösen hosszú hétvégék jöjjenek létre, ám a GDP legnagyobb részét adó vállalatok termelése a központi munkanap-tologatásokhoz nem feltétlenül igazodik. Egy autógyár, ha igény van rá, akár vasárnap is termel. Ráadásul ha nem dolgozunk, az még kedvező is lehet a gazdaságnak.

Termelési oldalról elméletileg hiányozna, ha nem dolgoznánk le szombatonként a munkaszüneti napokat, elemzők szerint azonban mégsem biztos, hogy ennek érdemi hatása lenne. „Nagyon alacsony lehet a termelékenység azokon a szombatokon, amikor dolgozni kell” – vélekedett Balatoni András, az ING Bank vezető közgazdásza. 

Ezt már olvasta!?

A szolgáltató marad, a számla azonban új lesz

Április 1-től megkezdi működését a már bejegyzett Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.

Elhunyt Torgyán József

Torgyán József 1991-2002 között vezette az FKGP-t, míg a földművelésügyi tárcát 1998-től 2001-ig irányította.

Körültekintően a termékbemutatókon

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a lakosságot, hogy az ilyen rendezvényeken legyenek megfontoltak, és kellő mértékben tájékozódjanak az eladásra kínált termékről.

Emelkedik az üzemanyagok ára

Emeli bruttó 7 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült az MTI piaci forrásokból hétfőn.

Bezár a mélygarázs

2017. június 4-én 17 órától nem lehet a Szeglethy utcai mélygarázsban parkolni.

Na-Bed