A szombati munkanapokon csak félgőzzel dolgozunk

Írta:  Világgazdaság december 11 2015 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Többet segítenek a gazdaságnak az egy munkaszüneti nappal meghosszabbított hétvégék.

Nemzetgazdaságilag nehezen indokolható, hogy a szentestét most szombaton le kell dolgozni – vélik a Világgazdaság által megkérdezett szakértők.

A munkanapcseréket anno azért vezették be, hogy a nemzeti ünnepeket így kiegészítve különösen hosszú hétvégék jöjjenek létre, ám a GDP legnagyobb részét adó vállalatok termelése a központi munkanap-tologatásokhoz nem feltétlenül igazodik. Egy autógyár, ha igény van rá, akár vasárnap is termel. Ráadásul ha nem dolgozunk, az még kedvező is lehet a gazdaságnak.

Termelési oldalról elméletileg hiányozna, ha nem dolgoznánk le szombatonként a munkaszüneti napokat, elemzők szerint azonban mégsem biztos, hogy ennek érdemi hatása lenne. „Nagyon alacsony lehet a termelékenység azokon a szombatokon, amikor dolgozni kell” – vélekedett Balatoni András, az ING Bank vezető közgazdásza. 

Ezt már olvasta!?

Indul a téli hóügyelet Veszprémben

A hóügyeleti rendszer működtetése nemcsak a hó eltakarítását, hanem városszerte a síkosságmentesítés megszervezését is jelenti.

Az őszinteséggel lehet kitűnni

A rövidfilmeké volt a főszerep szombat délután a 12. Pannonfíling Mozgóképes Találkozón a veszprémi Expresszóban.

Közel 8000 főt várnak

Most szombaton rendezik meg a Spartan Race Veszprém Sprint versenyt a megyeszékhelyen. Nagy forgalom várható a Betekints-völgy környékén.

Teljes életet, cukorbetegen

Veszprémben tartja felkészülését a magyar cukorbeteg futsal válogatott, hogy a következő napokban megismételjék korábbi sikereiket az Európa-bajnokságon.

Országjárás indul a Szupergyors internet programról - közölte a Digitális jólét program titkársága szerdán az MTI-vel.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika