A szombati munkanapokon csak félgőzzel dolgozunk

Írta:  Világgazdaság december 11 2015 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Többet segítenek a gazdaságnak az egy munkaszüneti nappal meghosszabbított hétvégék.

Nemzetgazdaságilag nehezen indokolható, hogy a szentestét most szombaton le kell dolgozni – vélik a Világgazdaság által megkérdezett szakértők.

A munkanapcseréket anno azért vezették be, hogy a nemzeti ünnepeket így kiegészítve különösen hosszú hétvégék jöjjenek létre, ám a GDP legnagyobb részét adó vállalatok termelése a központi munkanap-tologatásokhoz nem feltétlenül igazodik. Egy autógyár, ha igény van rá, akár vasárnap is termel. Ráadásul ha nem dolgozunk, az még kedvező is lehet a gazdaságnak.

Termelési oldalról elméletileg hiányozna, ha nem dolgoznánk le szombatonként a munkaszüneti napokat, elemzők szerint azonban mégsem biztos, hogy ennek érdemi hatása lenne. „Nagyon alacsony lehet a termelékenység azokon a szombatokon, amikor dolgozni kell” – vélekedett Balatoni András, az ING Bank vezető közgazdásza. 

Ezt már olvasta!?

1,9 százalékkal nőttek az árak februárban

Jjanuárhoz viszonyítva 0,2 százalékkal nőttek az árak.

Önkormányzati dolgozónak adta ki magát

A veszprémi rendőrök beazonosították és elfogták azt a 42 éves kaposvári férfit, aki csellel szerzett pénzt a sértettektől.

Nagyjából 10 percre az egyiptomi légtértől tűnt el.

Fontos célkitűzés a bürokrácia csökkentése

Várják a vállalkozások véleményét, tapasztalatait, melyek azok a terhek, amelyeket csökkenteni kellene.

Ismét hackertalálkozót rendeznek Budapesten

Immáron 13. alkalommal gyűltek össze az etikus hacker szakma képviselői Budapesten, Közép-Kelet-Európa IT biztonsági fesztiválján, a Hacktivity-n.

Na-Bed