Több mint 110 éves melegrekord dőlt meg az éjszaka

Írta:  MTI február 04 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Még sosem volt ilyen enyhe az éjszaka február 4-én.

Több mint 110 éves melegrekord dőlt meg szombatra virradó éjszaka, csaknem 10 Celsius-fokot mértek Kaposváron - tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-t.

Még sosem volt ilyen enyhe az éjszaka február 4-én. Az eddigi legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord ezen a napon 8 fok volt, amelyet 1904-ben Sopronban mértek. Most ennél másfél fokkal melegebbet mértek: Kaposváron a leghidegebb órában is plusz 9,5 fokot jelentettek - írták.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki elemzésében még arról írtak: 1985 óta nem volt ilyen hideg a január Magyarországon, sok helyen több mint harmincéves hidegrekordok dőltek meg, az 1901-től tekintett rangsorban pedig a tizedik leghidegebb volt a 2017-es január havi országos átlaghőmérséklet.

Február első napjaira enyhült az extrém hideg. Az előrejelzés szerint a hétvégén északon, északkeleten inkább csak pár fokkal fagypont felett alakulnak a maximumok, de többfelé plusz 10 foknál is melegebb lehet. 

Veszprémben is enyhe volt az idő nagy része szombatra virradóra a VMeteo.hu adatai szerint. Éjfélkor még 8°C körüli értéket mértek, ezt követően kezdett el csökkenni a hőmérséklet, a minimum 1,2°C lett.

Ezt már olvasta!?

Tiszta lappal indulunk

Újév köszöntő ünnepséget tartottak a Pannon Egyetemen szombaton.

Gyalogosgázolás a zebrán

Egy júniusi baleset ügyében indított nyomozást fejezett be a napokban a Veszprémi Rendőrkapitányság.

Sikeresnek értékelte az egész napos országos pedagógussztrájkot a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

A vasúttársaság a bankkártyás fizetést ajánlja azoknak, akik december közepétől az interneten vásárolnak vonatjegyet.

Hebling Ernő az év rendőre

Hebling Ernő a Bűnügyi Osztály Vagyon- és Gazdaságvédelmi Alosztályának vezetőjeként elévülhetetlen érdemeket szerzett a bűnügy szakterületén.

Na-Bed