Több mint 110 éves melegrekord dőlt meg az éjszaka

Írta:  MTI február 04 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Még sosem volt ilyen enyhe az éjszaka február 4-én.

Több mint 110 éves melegrekord dőlt meg szombatra virradó éjszaka, csaknem 10 Celsius-fokot mértek Kaposváron - tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-t.

Még sosem volt ilyen enyhe az éjszaka február 4-én. Az eddigi legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord ezen a napon 8 fok volt, amelyet 1904-ben Sopronban mértek. Most ennél másfél fokkal melegebbet mértek: Kaposváron a leghidegebb órában is plusz 9,5 fokot jelentettek - írták.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki elemzésében még arról írtak: 1985 óta nem volt ilyen hideg a január Magyarországon, sok helyen több mint harmincéves hidegrekordok dőltek meg, az 1901-től tekintett rangsorban pedig a tizedik leghidegebb volt a 2017-es január havi országos átlaghőmérséklet.

Február első napjaira enyhült az extrém hideg. Az előrejelzés szerint a hétvégén északon, északkeleten inkább csak pár fokkal fagypont felett alakulnak a maximumok, de többfelé plusz 10 foknál is melegebb lehet. 

Veszprémben is enyhe volt az idő nagy része szombatra virradóra a VMeteo.hu adatai szerint. Éjfélkor még 8°C körüli értéket mértek, ezt követően kezdett el csökkenni a hőmérséklet, a minimum 1,2°C lett.

Ezt már olvasta!?

A baleset a veszprémfajszi elágazó közelében történt.

Indul a Valódi Nemzeti Konzultáció

Valamennyi magyar háztartásba eljuttatta kérdőívét a Jobbik és arra kérnek mindenkit, hogy pártállástól függetlenül válaszoljanak a kérdésekre.

Tartalmas programok a Költészet napjához kapcsolódva

Versmondásért színházjegyet adnak a költészet napján Veszprémben.

Problémamentes a hőszolgáltatás

Átlagosan naponta 107 000 köbméter földgáz és 5 000 kilogramm propán szükséges ahhoz, hogy a veszprémi panel házak lakásai melegek legyenek. 

Országos elektronikus jegyrendszer jöhet létre

A központi rendszer legkésőbb 2019 decemberében kezdi meg működését.

Na-Bed