Még egy hétig lehet kérni az szja-bevallás tervezetének postázását

Írta:  MTI március 10 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A NAV idén 3,8 millió adózó számára külön kérés nélkül készítik el az szja-bevallási tervezetet.

Március 16-ig lehet kérni a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a személyi jövedelemadóról (szja) szóló adóbevallási tervezet postázását - közölte a hivatal pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint az ügyfelek levélben, sms-ben vagy a NAV honlapján kitölthető űrlapon kérhetik, hogy a hivatal az adóbevallási tervezetet postai küldeményként juttassa el hozzájuk. Hozzátették, hogy a dokumentumokat az ügyfélkapun keresztül is meg lehet tekinteni március 15-től. Aki nem kéri a postázást és ügyfélkapuja sincs, az március 16-tól a NAV ügyfélszolgálatain nézheti meg az elkészült tervezetet - írták.

A NAV utalt arra, hogy idén mintegy 3,8 millió adózó számára külön kérés nélkül készítik el az szja-bevallási tervezetet, és értesítést is küldenek, ha az fizetendő vagy visszaigényelhető adót mutat ki.

Ezt már olvasta!?

Érzékenyebbek vagyunk mindenre, ami vérben és dacban született szabadságunkat fenyegeti

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója alkalmából rendeztek megemlékezést és koszorúzást a Megyeháza téren Brusznyai Árpád emlékműjénél kedd este.

Figyelmesebben kell vezetni

Az őszi, megváltozott időjárási- és útviszonyokra figyelmeztet a rendőrség.

Törtek az autók a hét utolsó napján

Két személyi sérüléssel járó és öt anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei vasárnap.

A benzin március 1-je óta 13 forinttal lett olcsóbb.

Karácsonyi dekorációk a kórházban

Az egészségyi dolgózók nagyon kreatívak tudnak lenni. 

Na-Bed