Jelentősen nő a bankkártya-elfogadóhelyek száma

Írta:  MTI március 25 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Mindez a kormány modern elektronikus fizetési módok elterjedését célzó programjának segítségével jön létre - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium szombaton az MTI-vel.

A szolgáltatók nyílt felhívás keretében nyújthattak be támogatási igényt. Terminálonként 80 ezer forint, összesen 2,4 milliárd forint eszközbeszerzési támogatásban részesültek, amelyből 30 200 darab új bankkártya-elfogadóhely létesül. Cserébe a szolgáltatók vállalták, hogy a támogatásnak megfelelő összegben kedvezményt nyújtanak a terminált igénylő kereskedőknek. Ennek megfelelően a telepített terminálok használatáért a kártyás forgalom legfeljebb egy százalékának megfelelő díjat számíthatnak fel. Az NGM emlékeztetett, hogy a kisebb forgalmú vállalkozások díjterhelése gyakran 3-5 százalék között volt.

Korábban nem volt ritka, hogy az elektronikus fizetési rendszerhez csatlakozáskor 20-30 ezer forintos egyszeri telepítési díjat számoltak fel, de a programban telepített termináloknál ez megszűnik, kizárólag a forgalom legfeljebb egy százalékát kitevő jutalékot kell fizetni - hangsúlyozta közleményében a szaktárca.

Közölték továbbá, hogy a programnak nemzetgazdasági szintű előnyei is vannak, a fizetési infrastruktúra modernizálása növeli a hazai gazdaság versenyképességét, mivel az elektronikus fizetés térnyerése mérsékli a készpénzhasználattal kapcsolatban felmerülő költségeket.
 

Ezt már olvasta!?

Huszonhat közúti baleset történt a múlt héten

Az elmúlt hét Veszprém megyei baleseti eseményei számokban.

Mérsékelten meleg időt tartogat a hétvége

A jövő hét elején visszatér az igazi nyár.

Csökkent az üzemanyagok ára

Csökkentette bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát vasárnap a Mol Nyrt.

Másodszor nyerték meg a magyar légimentők a 20. alkalommal megrendezett Rallye Rejviz mentőversenyt Csehországban.

Népszerű Veszprém megyében a Nyári diákmunka program

A program a Balaton partján az idegenforgalmi szezonban különösen nagy segítséget jelent a munkaadóknak.

Bakony Média névjegykártya