Kigyulladt egy raktárépület Pétfürdőn

Írta:  MTI június 06 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Kigyulladt egy vegyianyagraktár-épület kedden délelőtt a Veszprém megyei Pétfürdőn.

A tűzben senki nem sérült meg, és egészségre ártalmas anyag sem került a levegőbe - tájékoztatta az MTI-t a Veszprém megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője. Helt Ákos közlése szerint a tűz egy ezer négyzetméteres vegyianyagraktárban keletkezett, jelenleg már csak egy kisebb melléképület ég.

Az eddig ismeretlen eredetű tüzet több tucat tűzoltó próbálja megfékezni, hűtik a raktárban lévő tartályokat. A helyszínen van a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a mobillabor is, a mérések szerint nem került egészségre ártalmas anyag a levegőbe.

Elővigyázatosságból lakosságvédelmi intézkedés történt, amely körülbelül 1500 embert érint a településen, akiknek előreláthatólag néhány órán keresztül zárt helyen kell maradniuk.  

A mobil laborok nem mutattak ki egészségre veszélyes anyagokat a levegőben - közölte a katasztrófavédelem. Mint ahogy azt a honlapjukon írják, A katasztrófavédelmi mobil laborok folyamatosan mérik a levegő összetételét, de nem mutattak ki az egészségre veszélyes anyagokat a levegőben, ezért nincs szükség további lakosságvédelmi intézkedésekre.

Ezt már olvasta!?

A karbantartás az e-matrica értékesítési rendszerre nem terjed ki.

Úgy látják, rendszerszintű változtatásokra lenne szükség az oktatás, a köznevelés területén.

A belföldi és a külföldi vendégforgalom egyaránt stabil növekedést mutat.

Nincs változás a tanítási év hosszában

A tanév 2018. szeptember 3-án, hétfőn kezdődik.

Elindult a Városom Veszprém Mozgalom

Tegyünk közösen azért, hogy Veszprém még szebb legyen.

Na-Bed