Kigyulladt egy raktárépület Pétfürdőn

Írta:  MTI június 06 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Kigyulladt egy vegyianyagraktár-épület kedden délelőtt a Veszprém megyei Pétfürdőn.

A tűzben senki nem sérült meg, és egészségre ártalmas anyag sem került a levegőbe - tájékoztatta az MTI-t a Veszprém megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője. Helt Ákos közlése szerint a tűz egy ezer négyzetméteres vegyianyagraktárban keletkezett, jelenleg már csak egy kisebb melléképület ég.

Az eddig ismeretlen eredetű tüzet több tucat tűzoltó próbálja megfékezni, hűtik a raktárban lévő tartályokat. A helyszínen van a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a mobillabor is, a mérések szerint nem került egészségre ártalmas anyag a levegőbe.

Elővigyázatosságból lakosságvédelmi intézkedés történt, amely körülbelül 1500 embert érint a településen, akiknek előreláthatólag néhány órán keresztül zárt helyen kell maradniuk.  

A mobil laborok nem mutattak ki egészségre veszélyes anyagokat a levegőben - közölte a katasztrófavédelem. Mint ahogy azt a honlapjukon írják, A katasztrófavédelmi mobil laborok folyamatosan mérik a levegő összetételét, de nem mutattak ki az egészségre veszélyes anyagokat a levegőben, ezért nincs szükség további lakosságvédelmi intézkedésekre.

Ezt már olvasta!?

Már megcsodálhatók a zebracsikók

Két új taggal bővült a Veszprémi Állatkert zebra csapata.

A NAV-nak 221 nagy adósa volt június végén

 Egymilliárd forint feletti adóhiánya két adózónak van, 500 millió forint feletti pedig 21-nek, közülük kettő magánszemély.

Versmondásért színházjegyet adnak

A költészet napján 10 és 18 óra között lehet így "vásárolni" a Petőfi Színházban.

Étteremben ebédelhetnek a füredi mentők

Az egyik közeli étterem tulajdonosa vendégeli meg a mentősöket mindennap. 

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika