Így álljunk neki új munkát keresni!

Írta:  8200 Veszprém június 18 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Azok számára, akik hosszú éveket, évtizedeket töltenek el egy munkahelyen, nem tudják, hogy hogyan is kezdjenek neki az álláskeresésnek.

Első lépésként át kell gondolni, hogy milyen feladatokat láttunk el a munkáink során, mi az amit igazán élveztünk és miben vagyunk jók. Nagyvállalatnál és kisebb cégeknél is dolgoztunk? – Melyiket szerettük jobban? Mi a fontos a számunkra, hogy rugalmas munkaidőben dolgozhassunk, vagy hogy ne kelljen túlórázni? Jól bírjuk az egyterű irodákat? Fontos számunkra, hogy biztosítson képzést a vállalat? Mennyit szeretnénk keresni – milyen bér alatt nem fogadjuk el az ajánlatot? Mennyit vagyunk hajlandóak utazni az állásért? Ha ezek átgondolására szánunk időt akkor körvonalazódni fog, hogy pontosan milyen munkakörben és milyen munkahelyen szeretnénk elhelyezkedni. Fontos, hogy tudjuk a célunkat, mit akarunk elérni!

Amennyiben jelenleg nincs munkánk, akkor mindenképp regisztráljunk a lakóhelyünk szerint illetékes munkaügyi központnál, mert elképzelhető, hogy jogosultak vagyunk álláskeresési járadékra. A munkaügyi központban is érdemes szétnézni, mert a faliújságokon szoktak szerepelni álláslehetőségek. Újságokban is nézelődhetünk, de jóval korlátozottabb számban érhetőek el ott álláskínálatok, mint az interneten. Ezért érdemes beregisztrálni olyan internetes állásportálokra mint a Cvonline.hu, mert egyrészt megkönnyítjük ezzel az állásra való jelentkezésünket, másrészről pedig elérhetővé válik az önéletrajzunk azon cégek számára, akik hirdetnek az oldalon. Így lehet, hogy a cég keres majd meg bennünket állásajánlattal.

Az önéletrajzzal kapcsolatban azt szoktuk javasolni, hogy mindig az adott álláshirdetéshez legyen igazítva kicsit – tehát attól függően, hogy milyen elvárásokat támaszt a cég (végzettség, programismeret, kompetenciák, stb.) az azoknak való megfelelésünk legyen kiemelve a CV-ben - foglalja össze a legfontosabbakat a cvonline.hu.

Leggyakrabban az önéletrajz felépítése a következő fejezetekből áll:

Személyi adatok: név, születési dátum (ha nem szeretnénk el is hagyhatjuk), telefonszám, e-mail cím, lakcím (elég csak a kerületig, pl. Budapest, 13. kerület).

Szakmai tapasztalat / Munkatapasztalat: a jelentől a múltig felé haladva felsorolni a korábbi munkahelyeket a munkakör megnevezésével, a feladatok rövid felsorolásával.

Tanulmányok: itt is a legfrissebbtől a legrégebbi felé haladva felsorolni, hogy melyik intézménynél, milyen tanulmányt folytattunk. Ha több, eltérő területet érintő végzettségünk is van, lehet érdemes csak az adott pozíció szempontjából lényegeset feltüntetni – hasonlóan a munkahelyeknél is.

Egyéb: a nyelvismeret, számítástechnikai ismeret, jogosítvány és hobbi amit még fontos feltüntetnünk.

Ha a fentiekkel megvagyunk, akkor már csak el kell kezdenünk állásokra pályázni! Sok sikert kívánunk az álláskereséshez! 

Ezt már olvasta!?

Megyei kézisikerek a nemzetközi utánpótlástornán

A XXIII. Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztivál 5 játéknapján 17 ország 101 csapata mérközött meg, köztük több megyei csapat is, akik igen szép sikereket értek el.

Elfogták a cserbenhagyó vezetőt

Egy járműszerelvénnyel közlekedett Balatonfűzfő külterületén 2016. december 1-jén délelőtt az 50 éves veszprémi férfi.

A használtautó-kereskedések egyharmada megbízható

A mintegy 3000 működő autókereskedésből csupán 800-1000 tud eleget tenni a megbízhatósági feltételeknek.

Több mint ötven tüzet okoztak a tűzijátékok, balesetek is történtek

Több mint ötven tüzet okoztak a szilveszteri tűzijátékok - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője szerda délelőtt az MTI-vel.

Szombaton Balaton-átúszás

Immár 34. alkalommal rendezik meg a Suzuki Balaton-átúszást Révfülöp és Balatonboglár között.

Bakony Média névjegykártya