A hőségben több riasztást kaptak a mentők

Írta:  MTI június 23 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A csütörtöki hőségben a szokásosnál mintegy tíz-húsz százalékkal többször riasztották a mentőket az országban.

Ezt közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában. Győrfi Pál azt mondta: egy nap alatt országosan körülbelül háromezer esetet láttak el. Bár most némileg enyhült az idő, a kánikula hatásai továbbra is érvényesek, ezért azt kérik, hogy a nagy melegben mindenki vigyázzon magára, kerülje a tartós fizikai igénybevételt.

A szóvivőt arról is kérdezték, hogy egy friss felmérés szerint tízből mindössze egy ember tud újraéleszteni. Győrfi Pál elmondta: naponta körülbelül 60-70 ember hal meg hirtelen szívmegállás következtében. Az alapmozdulatokat, a mellkasnyomást pedig 4 percen belül meg kellene kezdeni. Ezért - többek között - az egészségügyért felelős államtitkárság, illetve egy zenekar közreműködésével több olyan programot indítanak, hogy minél többen, különösen a fiatalok, elsajátítsák az újraélesztés technikáját. Hozzátette: erre lehetőség lesz a most szombaton, a Városligetben rendezendő országos mentőnapon is, ahol koncertekkel, mentési bemutatókkal is várják az érdeklődőket.

Ezt már olvasta!?

Napról napra hidegebb lesz

Szerdán még elérheti a 15°C-ot a maximum, de pénteken már a 10°C sem biztos.

A Söptei pincétől a Homola birtokig

Magyarósi Csaba a Balaton legjobb helyeit járja körbe, videósorozatának legújabb részében Csopaktól Balatonalmádiig szemezgetett.

Korábban is az volt a szándék, hogy az intézmények fenntartása és működtetése lehetőleg ne váljon külön.

Ínycsiklandó ízeket kapott a város ünnepe

A Gizella Napok ünnepi hangulatát fokozza több kézműves termék is. Érkezik a Gizella sör, de lesz sörkifli és ünnepi sütemény is.

Moziba visszük!

A Cinema City Balaton Plaza és a 8200.hu közös játékán ismét páros mozi belépőket nyerhetnek.

Na-Bed