A hőségben több riasztást kaptak a mentők

Írta:  MTI június 23 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A csütörtöki hőségben a szokásosnál mintegy tíz-húsz százalékkal többször riasztották a mentőket az országban.

Ezt közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában. Győrfi Pál azt mondta: egy nap alatt országosan körülbelül háromezer esetet láttak el. Bár most némileg enyhült az idő, a kánikula hatásai továbbra is érvényesek, ezért azt kérik, hogy a nagy melegben mindenki vigyázzon magára, kerülje a tartós fizikai igénybevételt.

A szóvivőt arról is kérdezték, hogy egy friss felmérés szerint tízből mindössze egy ember tud újraéleszteni. Győrfi Pál elmondta: naponta körülbelül 60-70 ember hal meg hirtelen szívmegállás következtében. Az alapmozdulatokat, a mellkasnyomást pedig 4 percen belül meg kellene kezdeni. Ezért - többek között - az egészségügyért felelős államtitkárság, illetve egy zenekar közreműködésével több olyan programot indítanak, hogy minél többen, különösen a fiatalok, elsajátítsák az újraélesztés technikáját. Hozzátette: erre lehetőség lesz a most szombaton, a Városligetben rendezendő országos mentőnapon is, ahol koncertekkel, mentési bemutatókkal is várják az érdeklődőket.

Ezt már olvasta!?

Januártól számos, az adózók számára kedvező változás lép életbe a személyi jövedelemadó (szja) rendszerben.

Baleset Veszprém határában

Az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó és három anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök Veszprémben.

Ütemes vasúti menetrend a fővárosba

Olyan változást tartalmaz a legújabb MÁV menetrend, amire évek óta várunk.

35 ittas vezetőt fogtak a hétvégén

A Veszprém megyei rendőrök az elmúlt hétvégén harmincöt ittas járművezetővel szemben intézkedtek, közülük egy balesetet okozott.

Élesen bírálta az uniós kvótát és a schengeni megállapodások felbontását az Európai Bizottság elnöke.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika