A hőségben több riasztást kaptak a mentők

Írta:  MTI június 23 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A csütörtöki hőségben a szokásosnál mintegy tíz-húsz százalékkal többször riasztották a mentőket az országban.

Ezt közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában. Győrfi Pál azt mondta: egy nap alatt országosan körülbelül háromezer esetet láttak el. Bár most némileg enyhült az idő, a kánikula hatásai továbbra is érvényesek, ezért azt kérik, hogy a nagy melegben mindenki vigyázzon magára, kerülje a tartós fizikai igénybevételt.

A szóvivőt arról is kérdezték, hogy egy friss felmérés szerint tízből mindössze egy ember tud újraéleszteni. Győrfi Pál elmondta: naponta körülbelül 60-70 ember hal meg hirtelen szívmegállás következtében. Az alapmozdulatokat, a mellkasnyomást pedig 4 percen belül meg kellene kezdeni. Ezért - többek között - az egészségügyért felelős államtitkárság, illetve egy zenekar közreműködésével több olyan programot indítanak, hogy minél többen, különösen a fiatalok, elsajátítsák az újraélesztés technikáját. Hozzátette: erre lehetőség lesz a most szombaton, a Városligetben rendezendő országos mentőnapon is, ahol koncertekkel, mentési bemutatókkal is várják az érdeklődőket.

Ezt már olvasta!?

Törtek az autók a hét utolsó napján

Két személyi sérüléssel járó és öt anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei vasárnap.

Érdemes mindenkinek egyeztetnie saját nyilvántartása szerint a közölt adatok helyességét.

Mezőgazdasági szakbolt nyílt a belvárosban

A nyitást a tavaszi munkálatok kezdetéhez igazították.

Figyeljünk a bringásokra!

Közlekedésbiztonsági délelőttöt tartottak a rendőrök a veszprémi általános iskolásoknak.

Így készüljünk fel a fesztiválokra

A szórakozás pillanataiban sem árt megfeledkeznünk egy-két fontos dologról annak érdekében, hogy az örömbe ne vegyüljön üröm.

Na-Bed