Újabb mérföldkőhöz érkezett érkezett a várpalotai elkerülő építése

Írta:  8200 Veszprém július 20 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Már használhatják az autósok a pétfürdői csomópont elkészült körforgalmát, és az ahhoz kapcsolódó utakon keresztül érhetik el a meglévő 8-as számú főutat.

A régi Pétfürdői csomópont átépítése miatt előreláthatóan három hónapon át, a Veszprém irányába, körülbelül 200 méterrel arrébb kialakított ideiglenes csomóponton át közlekedhetnek az autósok. A Pétfürdő felé haladó terelőúton a ki- és beközlekedés zavartalanságának érdekében, az ívben, lámpás forgalomirányítás mellett váltakozó irányban haladhat a forgalom - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejelsztő Zrt. 

Az I. ütem kivitelezési munkáit ütemterv szerint végzik. Befejezték a közműkiváltási munkálatokat, és május végére elkészült a 7204 jelű Várpalota – Nádasdladány összekötő út különszintű csomópontja is. A korábban megszokott forgalmi rend megváltozott, június eleje óta már az új csomóponton keresztül, de továbbra is szigorú forgalomkorlátozás mellett, halad a forgalom. Jelenleg aszfaltozási, hídépítési és árokburkolási munkálatokat végeznek, zajlik a tereprendezés, a füvesítés a különböző szakaszokon, és elhelyezik a szalagkorlátokat is.

A II. ütem építésének keretében az elmúlt hetekben többek között aszfaltozási munkálatok, valamint a Pétfürdői csomópont vasbeton hídjának építési munkáit végzi a kivitelező, dolgoznak a közúti felüljárók felújításán is, még tartanak a közműkiváltási munkálatok is.

Várhatóan 2018 márciusára az elkerülő mindkét üteme elkészül, és az erre közlekedők már használhatják a 8. sz. főút Várpalotát délről elkerülő szakaszát. A fejlesztésnek köszönhetően a város mentesül az áthaladó tranzitforgalomtól, csökken a levegő- és zajszennyezés.

A kivitelezést SDD Konzorcium (Dömper Kft.; Subterra – Raab Kft.; Pannon – Doprastav Kft.) végzi, a kivitelezés nettó költsége 21,84 milliárd forint (I. ütem), 6,23 milliárd forint (II. ütem). A beruházás uniós és hazai forrás felhasználásával a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

Ezt már olvasta!?

Előbb elkészülhet a veszprémi elkerülő

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánították ezt a beruházást.

Ferenczi Gábor maradt Devecser polgármestere

Devecserben képviselőket is választottak, a hat helyért tizenkilenc jelölt indult.

Összefoglaló Veszprém Megyei Jogú Város 2019. augusztusi önkormányzati közgyűléséről

Átalakult a V-Busz Kft. szerződése az önkormányzattal, ezzel párhuzamosan a költségvetés is módosult.

Mit adhat egy inkubátorház a kis-, és közepes vállalkozások számára? Erre kerestük a választ.

Indul a fűtés, ezekre ügyeljen

Ugyan a fűtési szezon hivatalosan csak október 15-én kezdődik, az időjárás a héten hűvösre fordult és az előrejelzések szerint az elkövetkező napokban is őszies marad. 

Na-Bed