Újabb mérföldkőhöz érkezett érkezett a várpalotai elkerülő építése

Írta:  8200 Veszprém július 20 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Már használhatják az autósok a pétfürdői csomópont elkészült körforgalmát, és az ahhoz kapcsolódó utakon keresztül érhetik el a meglévő 8-as számú főutat.

A régi Pétfürdői csomópont átépítése miatt előreláthatóan három hónapon át, a Veszprém irányába, körülbelül 200 méterrel arrébb kialakított ideiglenes csomóponton át közlekedhetnek az autósok. A Pétfürdő felé haladó terelőúton a ki- és beközlekedés zavartalanságának érdekében, az ívben, lámpás forgalomirányítás mellett váltakozó irányban haladhat a forgalom - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejelsztő Zrt. 

Az I. ütem kivitelezési munkáit ütemterv szerint végzik. Befejezték a közműkiváltási munkálatokat, és május végére elkészült a 7204 jelű Várpalota – Nádasdladány összekötő út különszintű csomópontja is. A korábban megszokott forgalmi rend megváltozott, június eleje óta már az új csomóponton keresztül, de továbbra is szigorú forgalomkorlátozás mellett, halad a forgalom. Jelenleg aszfaltozási, hídépítési és árokburkolási munkálatokat végeznek, zajlik a tereprendezés, a füvesítés a különböző szakaszokon, és elhelyezik a szalagkorlátokat is.

A II. ütem építésének keretében az elmúlt hetekben többek között aszfaltozási munkálatok, valamint a Pétfürdői csomópont vasbeton hídjának építési munkáit végzi a kivitelező, dolgoznak a közúti felüljárók felújításán is, még tartanak a közműkiváltási munkálatok is.

Várhatóan 2018 márciusára az elkerülő mindkét üteme elkészül, és az erre közlekedők már használhatják a 8. sz. főút Várpalotát délről elkerülő szakaszát. A fejlesztésnek köszönhetően a város mentesül az áthaladó tranzitforgalomtól, csökken a levegő- és zajszennyezés.

A kivitelezést SDD Konzorcium (Dömper Kft.; Subterra – Raab Kft.; Pannon – Doprastav Kft.) végzi, a kivitelezés nettó költsége 21,84 milliárd forint (I. ütem), 6,23 milliárd forint (II. ütem). A beruházás uniós és hazai forrás felhasználásával a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

Ezt már olvasta!?

Több pénzt hozott az átalakított NAV

Tavaly 12 793 milliárd forint bevételt hozott az államkasszának az átalakított, ügyfélcentrikus Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Mostantól lehet sorrendet módosítani a felsőoktatási jelentkezésnél

Megkezdődött a szeptemberi felsőoktatási képzések e-ügyintézési időszaka a www.felvi.hu honlapon.

Pénzbüntetést és kitiltást kapott a bírót fellökő szurkoló

Nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt pénzbüntetésre ítélte a 41 éves férfit a veszprémi bíróság.

A Pál utcai fiúk ezúttal nem gyerekek

Molnár Ferenc világhírű regénye mai hangzású zenék és dalszövegek kíséretében jelenik meg a Pannon Várszínház szombaton bemutatott előadásában.

Jól fogynak az éves sztrádamatricák

A vevők a szokottnál nagyobb arányban választották az online vagy mobilos vásárlást.

Na-Bed