Hamarosan kezdődik a Jazzpiknik

Írta:  8200 Veszprém július 29 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Csütörtökön kezdődik a 6. Paloznaki Jazzpiknik.

A háromnapos rendezvényen fellép majd a világhírű Kool & the Gang, a hazai zenei élet élvonalából pedig mások mellett a Kéknyúl & Jónás Vera szórakoztatja a közönséget - tájékoztatta az MTI-t a rendezvény főszervezője. Valde Orsolya, a fesztivál egyik ötletgazdája elmondta, hogy négy színpadon húsz koncert szórakoztatja majd a látogatókat.

A rendezvény, amely egy mini fesztiválból nőtt ki hat esztendő alatt, jól ötvözi a falusi életérzést a fesztiválhangulattal, hiszen a 400 lakosú Veszprém megyei falu a fesztivál ideje alatt a dzsessz balatoni fővárosává változik - fogalmazott Valde Orsolya.

A piknik nulladik napján a Group'n'Swing után a Kool & the Gang ad koncertet csütörtökön. Pénteken a brit acid jazz csapat, az Incognito, majd a soul, a blues és a dzsessz határterületein egyensúlyozó olasz énekes, Mario Biondi lép a közönség elé. Szombaton a Matt Bianco feat New Cool Collective és a Random Trip zenél - sorolta a szervező.

A magyar zenei élet képviselői közül mások mellet a Kéknyúl & Jónás Vera, az Antal Gábor trió, a Sárik Péter trió és Berki Tamás, valamint a Palásti Máté duó lép közönség elé.

A Nagyon Balaton rendezvénysorozat részeként megrendezett fesztiválnak már saját himnusza is van, amelynek a témája nem is lehetne más, mint a dzsessz és a bor. A Jazz & Wine című angol nyelvű dalt, melyet Fábián Juli és Zoohacker neve fémjelez, már a rádiók is játsszák - mondta Valder Orsolya. Hozzátette: a nagyszínpadon a koncertek szünetében a Homola Borterasz, DJ a szőlőben programsorozatának lemezlovasai állnak a bakeliteknél, a falu főutcáján dzsesszformációk szórakoztatják a járókelőket, délutánonként gyerekprogramok várják a legkisebbeket.

A programokat követően induló piknikbuszokkal könnyen elérhetők a környező települések szálláshelyei - fűzte hozzá a főszervező.  

Ezt már olvasta!?

Félpályás útzár Herendnél

A péntek reggeli órákban személyi sérüléssel járó baleset történt a város külterületén a 8-ason.

Mértékkel szemeteljen

Január 1-én nem lesz hulladékszállítás Veszprémben.

Az óraátállítás a környezet védelmét is támogatja

Évente országosan egy közepes méretű város éves fogyasztása spórolható meg az óraátállítással.

Bliccelés miatt 103 millió forintot szabott ki tavaly a MÁV

Rekordot döntött a MÁV bliccelésből származó bevétele 2019-ben: 103 millió forintot fizettek be a jegy nélkül utazók - közölte a vasúttársaság kedden az MTI-vel.

Így használja ki szabadságát

2016-ban összesen hat hosszú hétvégénk lesz. Az éves szabadságot jól kihasználva pedig 6 nappal akár 18-at is nyerhetünk. 

Bakony Média névjegykártya