Testkamerákat tesztelnek a MÁV jegyvizsgálói

Írta:  MTI augusztus 22 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Idén augusztusig 53 kalauzt ért támadás.

Testkamerák tesztelését kezdte meg MÁV-Start, a vasúttársaság vezetése az értékelések és a gyakorlati tapasztalatok feldolgozását követően dönthet a rendszer bevezetéséről - közölte a MÁV kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a belső próbákat követően augusztus 16-án a gyakorlatban is elindult a tesztelés a legforgalmasabb budapesti elővárosi vonalakon, a MÁV jegyvizsgálói három gyártó huszonhat testkameráját tesztelik.

A tesztelésre önként jelentkezett jegyvizsgálókon kitűző jelzi az utasoknak, hogy hang- és képrögzítés történik. A felvételeket a vasúttársaság a jogszabályoknak megfelelően kezeli.

Az idén augusztusig 53 kalauzt ért támadás, az elkövetőket az sem riasztja vissza, hogy alapesetben akár öt év börtönbüntetést is kaphatnak közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekményért - közölte a vasúttársaság. Hozzátették: a nagy európai vasúttársaságoknál megszokott, hogy a vonatokat fedélzeti kamerával szerelik fel, emellett a vasutasok is viselnek testkamerát. A német vasúttársaság, a Deutsche Bahn tavaly döntött a testkamerák bevetéséről, első körben a berlini pályaudvarokon szolgálatot teljesítő vasútbiztonsági szolgálat egyes tagjait látták el tesztjelleggel ilyen eszközökkel.

Az osztrák vasúttársaság, az Österreichische Bundesbahnen ugyancsak a múlt évben állított próbaüzembe 50 testkamerát Bécs és néhány vidéki nagyváros pályaudvarain. Az intézkedésnek köszönhetően jelentősen visszaesett az erőszakos cselekedetek száma - írja a MÁV közleményében.
 

Ezt már olvasta!?

Négy éve mutatták be a Balatoni Koronát

Az a cél, hogy a jövőben a helyi pénz cafeteriaként legyen adható.

Alázatosság, pontosság, szakmaszeretet

Zatkalik Andárs lett idén a Szabad Sajtó Díjas Veszprémben.

Nagy ünnep a magyar kultúrában, mikor a BTF kitárja kapuit - hangsúlyozta a hangverseny előtti megnyitón Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár.

Az adóhatóság az elmúlt évben 826 619 esetben indított végrehajtást az adó befizetésével elmaradt hátralékosok ellen.

Moziba visszük!

A Cinema City Balaton Plaza és a 8200.hu közös játékán ismét páros mozi belépőket nyerhetnek.

Na-Bed