Étteremben ebédelhetnek a füredi mentők

Írta:  8200 Veszprém szeptember 02 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az egyik közeli étterem tulajdonosa vendégeli meg a mentősöket mindennap. 

Különösnek tűnhet a szolgálati időben, étteremben ebédelő mentők látványa. Persze sietnie kell annak, aki kíváncsi a szokatlan látképre, hisz naponta csupán 20 percig lehet tanúja a kivételes környezetben eltöltött ebédnek - számolt be a nem mindennapi eseményről az Országos Mentőszolgálat, hiszen a balatonfüredei Akadémia Sport Hotel igazgatónője úgy döntött, vendégül látja az utca másik felén levő mentőállomás dolgozóit.

A határozatlan időre szóló, térítésmentes felajánlás annyira megdöbbentő volt, hogy először ízetlen tréfát gyanítottak a mentők. A szálloda ugyanis nemcsak prémium szintű szolgáltatásairól, de kiváló konyhájáról is híres a környéken. Több egyeztetést követően kiderült, tréfáról szó sincs! A hotel egyébként a SERVICE 4 YOU tagjaként kedvezményes pihenést is kínál minden kikapcsolódni vágyó mentődolgozó számára. Sokan persze kampányfogást sejtettek az ingyen ebédek mögött, de erről szó sincs. A menő hotel ugyanis sehol nem publikálta a nagylelkű felajánlást. Horváthné Mercédesz igazgatónőnek, (vagy, ahogy a bajtársak hívják, Mercinek) egyébként sem ez az első, mentőket támogató akciója, bár erről nem szívesen beszél a mindig vidám fiatal direktor. A bajtársak sem ma elösször ülhetnek a fehér abroszos asztalhoz. Már a nyár eleje óta várják naponta friss, meleg étellel bajtársainkat egy-egy kimerítő eset után a Hotel éttermi dolgozói.

„Természetes, hogy ahol százan esznek, ott a százegyedik sem koplalhat. A mentőknek kevés idejük van az evésre. Miért ne tölthetnék ezt a 20 percet kellemes, rekreációra alkalmas környezetben, finom ételek társaságában?! Persze gyakran nem tudják befejezni az étkezést, ilyenkor csomagolunk nekik. Szerintem minden támogatást megérdemelnek, akik ilyen munkát végeznek” – mondta a mosolygós igazgatónő - olvasható az OMSZ közösségi oldalán. 

Ezt már olvasta!?

Az új-zélandi Rolleston-hegyről lefelé tartva lezuhant és életét vesztette hétfőn egy Aucklandban élő magyar hegymászó, Verhás Gergő.

Futással köszöntötték a tavaszt

Gyönyörű környezetben, remek hangulatban rendezte meg a VEDAC a II. Tavaszköszöntő futóversenyt.

Könnyebb sérüléssel megúszta

Az elmúlt 24 órában a rendőrök egy személyi sérüléssel járó és kilenc anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei.

Átlagosan 194 ezer forintot költenek nyaralásra a magyarok

A magyarok 63 százaléka várhatóan elmegy nyaralni az idén.

Rendőrök segítik a közlekedést az iskolák környékén

Szeptemberben a frekventált helyen lévő iskolák előtt a veszprémi rendőrök segítik a gyermekek biztonságos közlekedését.

Na-Bed