Járványküszöbön az influenzaszerű megbetegedések száma

Írta:  MTI november 27 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Megérkezett a háziorvosokhoz az ingyenes védőoltás.

Elérte a járványküszöböt az influenzaszerű megbetegedések száma - közölte Szentes Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában, amelyben az is elhangzott: megérkezett a háziorvosokhoz az ingyenes védőoltás.

A megkapott vakcinának csak jótékony hatása lehet - mondta Szentes Tamás, hangsúlyozva, hogy így akár a járvány ideje alatt is beadatható az oltóanyag. Utalt arra, hogy az influenzaszezon általában január közepén kezdődik és mintegy két hónappal később ér véget.

A helyettes államtitkár arról beszélt: minden évben az Egészségügyi Világszervezet határozza meg, melyik három komponens kerüljön be a vakcinába, melyik három véd a legnagyobb valószínűséggel a kitörő járvány ellen. A védőoltást kérők számát pedig mindig nagyban befolyásolja, hogy mennyire volt eredményes az előző évi vakcina - említette meg.

Ezt már olvasta!?

Kevés dió termett az idén

A diótermesztők az átlagos termés felét sem tudták betakarítani az idén.

Gázszagot éreztek

Az egyik Óváros téri étterem pincéjében éreztek tartós gázszagot csütörtökön, ezért a katasztrófavédők segítségét kérték.

Donald Trump az Egyesült Államok 45. elnöke

Hatalmas meglepetésre a republikánus jelölt győzelmével zárult az elnökválasztás.

Hatályba lép az a kormányrendelet, amely rögzíti a fizetésiszámla-váltás feltételeit és határidőit. 

Na-Bed