Számos készítmény nem is véd az élősködők ellen

Írta:  8200 Veszprém november 28 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

29, macskáknak szánt, külső élősködők elleni rácsepegtető oldatot, úgynevezett spot-on készítményt vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH).

A laboratóriumi vizsgálatokon 6 termék bukott el, mivel nem tartalmazták a gyártó által garantált hatóanyag mennyiséget. A hivatal eljárást indít a készítmények gyártóival, illetve hazai forgalmazóival szemben.

Az újabb Szupermenta teszt során 29, többféle hatóanyag-tartalmú, macskáknak szánt spot-ont vizsgált a NÉBIH. Az ellenőrzött termékek között állatgyógyászati készítmények és riasztó hatású állategészségügyi biocid termékek egyaránt szerepeltek. A szakemberek 23 hatósági mintát hazai kiskereskedőknél vettek, míg további 6 terméket magyar és külföldi internetes oldalakról rendeltek.

A hatóság laboratóriumában valamennyi termék hatóanyag-tartalmát megvizsgálták. Az engedéllyel rendelkező minták közül 6 geraniol hatóanyagú készítménnyel akadt probléma, mivel nem tartalmazták a törzskönyvben szereplő hatóanyag mennyiséget. A NÉBIH eljárást indít a készítmények gyártóival, illetve forgalmazóival szemben.

További információk és a részletes vizsgálati eredmények elérhetők a NÉBIH Szupermenta termékteszt oldalán: http://szupermenta.hu/nem-bolhanyi-hiba

 

 

Ezt már olvasta!?

Pénzt tett a gépkocsi iratai közé

Így akarta elősegíteni a sikeres műszaki vizsgát.

Problémamentes a hőszolgáltatás

Átlagosan naponta 107 000 köbméter földgáz és 5 000 kilogramm propán szükséges ahhoz, hogy a veszprémi panel házak lakásai melegek legyenek. 

Jjúlius 5-től 9-ig tart a buli Zamárdiban.

Néhány órán belül megtalálták

Egy idős nő ismeretlen helyre távozott csopaki otthonából kedden.

Együtt sportoltak

A Kozmutza Flóra Alapítvány idén is megszervezte a Jótékony mozgás című integrációs sportversenyét.

Na-Bed