Telefonos csalásra figyelmeztet a biztosítók szövetsége

Írta:  MTI január 04 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

90 ezer forint befizetésére szólítottak föl egy ügyfelet.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) nevében próbáltak ismeretlenek telefonon pénzt szerezni, ezért a szövetség elővigyázatosságra kéri az ügyfeleket a szokatlan hívószámok fogadásakor.

A Mabisz csütörtöki közleménye szerint a +36 61 272 217 számról közlekedési vétségre hivatkozva 90 ezer forint befizetésére szólítottak föl egy ügyfelet. A biztosítók szövetségéhez érkező bejelentés szerint a telefonáló rövidesen megszakította a hívást, a hívott pedig a rendőrséghez fordult.

A Mabisz hangsúlyozza, hogy a +36 61 kezdetű számról jelentkező hívások nem hozzájuk tartoznak, munkatársaik pedig csak a legritkább esetben keresik telefonon az ügyfeleket, ám akkor is csak előzetes írásos kapcsolatfelvételt követően. A szabályoknak megfelelő telefonos megkeresés minden esetben az ügyfél és a kárügy beazonosításával kezdődik - tették hozzá.  

Ezt már olvasta!?

A Vörösmarty téri rendezvényen kizárólag kézműves termékekkel találkozhat a vásárló.

A függetlenségünknek ára van

István király és Gizella királyné városában augusztus 20-a személyes ünnepünk is - foglamazott ünnepi beszédében Porga Gyula polgármester szombaton délután a várszínpadon.

Az átlag 0,7 fokkal haladta meg az 1980-2010-es normálértéket.

Huzatos volt a vasárnap

A legerősebb széllökést Kab-hegyen mérték vasárnap, 102 km/h volt a legmagasabb regisztrált érték.

A Moody's további leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátást hagyott érvényben.

Na-Bed