Telefonos csalásra figyelmeztet a biztosítók szövetsége

Írta:  MTI január 04 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

90 ezer forint befizetésére szólítottak föl egy ügyfelet.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) nevében próbáltak ismeretlenek telefonon pénzt szerezni, ezért a szövetség elővigyázatosságra kéri az ügyfeleket a szokatlan hívószámok fogadásakor.

A Mabisz csütörtöki közleménye szerint a +36 61 272 217 számról közlekedési vétségre hivatkozva 90 ezer forint befizetésére szólítottak föl egy ügyfelet. A biztosítók szövetségéhez érkező bejelentés szerint a telefonáló rövidesen megszakította a hívást, a hívott pedig a rendőrséghez fordult.

A Mabisz hangsúlyozza, hogy a +36 61 kezdetű számról jelentkező hívások nem hozzájuk tartoznak, munkatársaik pedig csak a legritkább esetben keresik telefonon az ügyfeleket, ám akkor is csak előzetes írásos kapcsolatfelvételt követően. A szabályoknak megfelelő telefonos megkeresés minden esetben az ügyfél és a kárügy beazonosításával kezdődik - tették hozzá.  

Ezt már olvasta!?

Hétfőn indul újra a balatoni kompközlekedés

Több mint másfél hónapig tartott a kényszerszünet.

Pénzt követelt, üres kézzel távozott

Három órán belül elkapták a zsarolót. Az akcióról videó is készült. 

Új utcanevek Veszprémben

Két közterület esetében is új nevet kell megszoknunk a belvárosban.

A gyerekpezsgőknél mindent rendben talált a Nébih

Az alkoholmentes italok, gyerekpezsgők, habzóitalok minden tekintetben megfeleltek a jogszabályok által meghatározott határértékeknek.

Indul a Valódi Nemzeti Konzultáció

Valamennyi magyar háztartásba eljuttatta kérdőívét a Jobbik és arra kérnek mindenkit, hogy pártállástól függetlenül válaszoljanak a kérdésekre.

Na-Bed