Nyílt nap lesz március 16-án a Parlamentben Fotó: wikipedia

Nyílt nap lesz március 16-án a Parlamentben

Az érdeklődők március 16-án 10 és 17 óra között ingyen nézhetik meg a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot és a Szent Koronát.

Idén március 15-én az Országház-látogatás szünetel, a látogatóközpont zárva tart, de március 16-án, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepe alkalmából nyílt nap lesz a Parlamentben - tájékoztatott a honlapján az Országgyűlés.

Az érdeklődők március 16-án 10 és 17 óra között ingyen nézhetik meg a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot és a Szent Koronát; az épület az Alkotmány utca felől közelíthető meg.

A megszokott rendben vezetett Országház-látogató csoportok is indulnak a látogatóközpontból 8 és 16 óra között. Az Országgyűlési Múzeum A magyar törvényhozás ezer éve című kiállítása is várja az érdeklődőket 9-től 16 óráig.

A nemzeti ünnep alkalmából március 16-án újra megnyílnak az Országház egykori szellőző alagútjában található kiállítások is.
 

Ezt már olvasta!?

Közlekedésbiztonsági akció a Bakonyban

Közel minden hatodik megállított járműnél tapasztaltak szabálytalanságot. 

Szépen cseperedik a fülesbagoly

Az uhu az egyik legnagyobb testű bagolyfaj, Magyarországon fokozottan védett és ritkaságnak számít.

Nyári nap, este zivatarral

A kedd esti óráktól heves zivatarok érkezésére kell számítani. 

Cserbenhagyásos baleset szemtanúit várják

Az eset 2017. szeptember 26-án este történt Veszprém határában. 

Tendert írtak ki az új völgyhíd tervezésére

A veszprémi új völgyhíd tervezésére írt ki nyílt tendert a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a Közbeszerzési Értesítőben.

Na-Bed