Sétálni, biciklizni és futni szeretnek leginkább a magyarok

Írta:  MTI augusztus 09 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A megkérdezettek 17 százaléka egyáltalán nem végez rendszeresnek mondható testmozgást.

A gyaloglás, a biciklizés és a futás a leginkább kedvelt mozgásformák a magyarok körében - derül ki az MTI-hez elküldött felmérésből.

Egy szálloda megbízásából a Forecast Research végezte országos reprezentatív kutatás eredményei szerint a többség napi, heti rendszerességgel mozog valamilyen formában, ugyanakkor nyaralás alatt inkább a lazításon van a hangsúly, ilyenkor elmaradhat a rendszeres aktivitás.

A válaszadók 65 százaléka jelezte, hogy számára nem fontos a rendszeres mozgás vakáció alatt. A felmérés eredményei alapján a válaszadók nagyobb része (37 százaléka) naponta vagy (18 százaléka) hetente többször végez rendszeres testmozgást, legyen szó sétáról, vagy akár komolyabb erőnlétet igénylő edzésről. Hetente legalább egyszer 17 százalék, ennél kevesebbszer pedig 11 százalék mozog. A megkérdezettek 17 százaléka jelezte, hogy egyáltalán nem végez rendszeresnek mondható testmozgást.

A kutatás arra is kereste a választ, hogy mely mozgásformák a legnépszerűbbek a magyarok körében. Az eredmények alapján a séta és a gyaloglás végzett az élen, 22 százalék válaszolta, hogy ezek állnak hozzá a legközelebb.

A kerékpározás és a futás (19-19 százalék) kerültek még be a legnépszerűbb mozgásformák közé, ami nem véletlen, hiszen ezek a legegyszerűbben végezhető, semmilyen speciális helyszínt nem igénylő sportok - írták. 

Ezt már olvasta!?

A következő szezontól Telekom Veszprém

A Telekom lett a veszprémi férfi kézilabdacsapat névadó támogatója.

Több mint ötvenezer érdeklődő előtt.

Csőtörés az onkológiai centrum alagsorában

A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Onkológiai Centrum alagsorában csütörtökön, a hajnali órákban csőtörés történt.

A szakemberek kisebb hiányosságot főleg a tápérték jelölésénél találtak.

A fiatalok több mint 70 százaléka számít fizetésemelésre

2 százalékuk válaszából az derült ki, hogy nettó fizetésének csökkentésével kalkulál.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika