Jelentősen csökkent az árubemutatókkal kapcsolatos panaszok száma

Írta:  Fogyasztóvédelem október 07 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Kevesebb, mint tizedére szorult vissza a fogyasztóvédelmi hatósághoz árubemutatós megtévesztésekkel kapcsolatban beérkező panaszok száma.

Az Országgyűlés által 2015 decemberében elfogadott törvénymódosítás megtiltotta a árubemutatókon a hitelközvetítést és az ingyenes juttatások reklámozását. Korábban a kereskedők kis értékű ajándéktermékeket ígérve vonzották be a bemutatókra elsősorban az időskorúakat.

Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár kiemelte: „A kormány által javasolt jogszabály-módosításnak és a hatóságok hatékony együttműködésének eredményeként az elmúlt három év alatt havonta átlagosan 43-ról 3-ra esett vissza az árubemutatós panaszok száma.”

A fogyasztóvédelmi ellenőrzéseken tapasztalt új jelenség, hogy az árubemutatóval egybekötött termékértékesítéssel foglalkozó cégek a bemutatókat magánlakásokon tartják, a kínált termékek köre pedig az egészségügyi területre tevődött át.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a magyar családok és idősek érdekében változatlanul fokozott figyelemmel kíséri az árubemutatókra szakosodott cégek működését, és aktív hatósági jelenléttel a jövőben is fellép a gyakran megtévesztésre épülő, a leginkább kiszolgáltatott idős embereket tudatosan megkárosító értékesítési gyakorlattal szemben.

Ezt már olvasta!?

Veszprémiért is szoríthatunk az olimpián

Rasovszky Kristóf, a Balaton Úszó Klub sportolója 1500 méteres gyorsúszásban indul az ötkarikás játékokon, akit Brányi Mária búcsúztatott szerdán délelőtt.

Rablás miatt keresik ezt a férfit

Egy várpalotai dohányboltba ment be július 28-án, majd az eladót a készpénz átadására kényszerítette és távozott a helyszínről.

A tűzoltók védőszentjén ünnepeltek

Számos jutalmat is kiosztottak.

Mozdony égett Balatonkenesén

Egy menetrend szerinti személyszállító vonat mozdonya gyulladt ki csütörtök délelőtt Balatonkenesén.

Na-Bed