Jelentősen csökkent az árubemutatókkal kapcsolatos panaszok száma

Írta:  Fogyasztóvédelem október 07 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Kevesebb, mint tizedére szorult vissza a fogyasztóvédelmi hatósághoz árubemutatós megtévesztésekkel kapcsolatban beérkező panaszok száma.

Az Országgyűlés által 2015 decemberében elfogadott törvénymódosítás megtiltotta a árubemutatókon a hitelközvetítést és az ingyenes juttatások reklámozását. Korábban a kereskedők kis értékű ajándéktermékeket ígérve vonzották be a bemutatókra elsősorban az időskorúakat.

Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár kiemelte: „A kormány által javasolt jogszabály-módosításnak és a hatóságok hatékony együttműködésének eredményeként az elmúlt három év alatt havonta átlagosan 43-ról 3-ra esett vissza az árubemutatós panaszok száma.”

A fogyasztóvédelmi ellenőrzéseken tapasztalt új jelenség, hogy az árubemutatóval egybekötött termékértékesítéssel foglalkozó cégek a bemutatókat magánlakásokon tartják, a kínált termékek köre pedig az egészségügyi területre tevődött át.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a magyar családok és idősek érdekében változatlanul fokozott figyelemmel kíséri az árubemutatókra szakosodott cégek működését, és aktív hatósági jelenléttel a jövőben is fellép a gyakran megtévesztésre épülő, a leginkább kiszolgáltatott idős embereket tudatosan megkárosító értékesítési gyakorlattal szemben.

Ezt már olvasta!?

Halálos balesettel indul a hét

Két személygépkocsi ütközött össze Eplény és Gyulafirátót között.

Az alacsony kamatozású lakáshitelek miatt pedig egyre többen inkább vásárlást terveznek.

Befektetőbarát település lett Veszprém

Lezárult a Nemzeti Befektetési Ügynökség Befektetőbarát Település Programja, amelyet Veszprém MJV is sikeresen teljesített.

Kedden már a napsütésé lesz a főszerep

A hét első napján reménytelenül borongós és esős az idő, de a nyár még nem ért véget.

Az 1,5 milliárd eurós utolsó részlet kifizetésével Magyarország törlesztette a teljes, 14,3 milliárd eurós IMF-EU hitelcsomagot.

Na-Bed