Jelentősen csökkent az árubemutatókkal kapcsolatos panaszok száma

Írta:  Fogyasztóvédelem október 07 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Kevesebb, mint tizedére szorult vissza a fogyasztóvédelmi hatósághoz árubemutatós megtévesztésekkel kapcsolatban beérkező panaszok száma.

Az Országgyűlés által 2015 decemberében elfogadott törvénymódosítás megtiltotta a árubemutatókon a hitelközvetítést és az ingyenes juttatások reklámozását. Korábban a kereskedők kis értékű ajándéktermékeket ígérve vonzották be a bemutatókra elsősorban az időskorúakat.

Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár kiemelte: „A kormány által javasolt jogszabály-módosításnak és a hatóságok hatékony együttműködésének eredményeként az elmúlt három év alatt havonta átlagosan 43-ról 3-ra esett vissza az árubemutatós panaszok száma.”

A fogyasztóvédelmi ellenőrzéseken tapasztalt új jelenség, hogy az árubemutatóval egybekötött termékértékesítéssel foglalkozó cégek a bemutatókat magánlakásokon tartják, a kínált termékek köre pedig az egészségügyi területre tevődött át.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a magyar családok és idősek érdekében változatlanul fokozott figyelemmel kíséri az árubemutatókra szakosodott cégek működését, és aktív hatósági jelenléttel a jövőben is fellép a gyakran megtévesztésre épülő, a leginkább kiszolgáltatott idős embereket tudatosan megkárosító értékesítési gyakorlattal szemben.

Ezt már olvasta!?

Törtek az autók a megyében

A rendőrségi összefoglaló szerint sokan nem az útviszonyoknak megfelelően vezettek csütörtökön. 

Meglopta a munkatársát

A veszprémi rendőrök elfogták azt a várpalotai nőt, aki munkahelyén ellopott egy mobiltelefont.

Jól halad az építkezés

Várhatóan már 2018 márciusától használhatják az erre közlekedők a 8. sz. főút Várpalotát délről elkerülő szakaszát.

Nevelőszülők napja a Veszprémi Állatkertben

Az idei évben mintegy 270 vendég érkezett az állatkertbe, ahol egy jókedvű, nevetésekkel teli, élmény dús napot tölthettek el.

Technikai fejlesztés az amatőr meteorológusoknál

A közadakozásból megvalósuló technikai fejlesztéseikről tartottak beszámolót a VMeteo Egyesület tagjai.

Na-Bed