Jelentősen csökkent az árubemutatókkal kapcsolatos panaszok száma

Írta:  Fogyasztóvédelem október 07 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Kevesebb, mint tizedére szorult vissza a fogyasztóvédelmi hatósághoz árubemutatós megtévesztésekkel kapcsolatban beérkező panaszok száma.

Az Országgyűlés által 2015 decemberében elfogadott törvénymódosítás megtiltotta a árubemutatókon a hitelközvetítést és az ingyenes juttatások reklámozását. Korábban a kereskedők kis értékű ajándéktermékeket ígérve vonzották be a bemutatókra elsősorban az időskorúakat.

Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár kiemelte: „A kormány által javasolt jogszabály-módosításnak és a hatóságok hatékony együttműködésének eredményeként az elmúlt három év alatt havonta átlagosan 43-ról 3-ra esett vissza az árubemutatós panaszok száma.”

A fogyasztóvédelmi ellenőrzéseken tapasztalt új jelenség, hogy az árubemutatóval egybekötött termékértékesítéssel foglalkozó cégek a bemutatókat magánlakásokon tartják, a kínált termékek köre pedig az egészségügyi területre tevődött át.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a magyar családok és idősek érdekében változatlanul fokozott figyelemmel kíséri az árubemutatókra szakosodott cégek működését, és aktív hatósági jelenléttel a jövőben is fellép a gyakran megtévesztésre épülő, a leginkább kiszolgáltatott idős embereket tudatosan megkárosító értékesítési gyakorlattal szemben.

Ezt már olvasta!?

Strandidővel kezdődik a nyár

Pénteken elérheti a maximum a 30°C-ot és a hétvégén sem fogunk fázni. 

Miniszteri elismerésben részesült két veszprémi turisztikai szakember

Kiemelkedően eredményes szakmai tevékenységüket jutalmazták.

Zwicker Tamás fotóriporter kapta a Szabad Sajtó Díjat

Az önkormányzat minden évben a magyar sajtó napja alkalmából Szabad Sajtó Díjat adományoz a város információ szolgáltatásában végzett kiemelkedő tevékenység elismeréseként.

Megtudtuk, hol lesz a Media Markt Veszprémben

A műszaki üzletlánc nem épít új üzletet, hanem egy meglévőbe költözik be társbérlőként.

Felkészülten várja a telet a katasztrófavédelem

A rendkívüli téli időjárási helyzetekre való felkészülési feladatokat egyeztették az érintettek.

Na-Bed