A kormány 3,5 milliárd forint támogatást nyújt Várpalota fejlesztéseihez Fotó: Google Maps

A kormány 3,5 milliárd forint támogatást nyújt Várpalota fejlesztéseihez

Írta:  MTI október 13 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A megvalósuló fejlesztésekkel új távlatok nyílnak a város életében.

Várpalota 3,5 milliárd forintos kormányzati támogatást kap, amelyet az egészségügyi ellátás, a Thury-vár és az inotai iparterület fejlesztésére fordít - közölte a Veszprém megyei város polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján.

Campanari-Talabér Márta (Fidesz-KDNP) elmondta, Orbán Viktor miniszterelnökkel a 8-as főút várpalotai elkerülőjének átadásakor tett látogatásán folytattak egyeztetéseket a város fejlesztési lehetőségeiről.

Az ennek eredményeképpen odaítélt 3,5 milliárd forintos támogatásból a járóbeteg-szakellátás színvonalát, hozzáférhetőségét és gyorsaságát javítják, az inotai ipari terület önkormányzati tulajdonú részén az alapinfrastruktúra kialakítását végzik el, valamint egy 1500 négyzetméteres csarnokot építenek.

Szintén ebből a forrásból rendeznek egy nagyszabású hadtörténeti kiállítást a Thury-várban, ahol szálláshelyeket is kialakítanak - mondta a polgármester.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a térség fideszes országgyűlési képviselőjeként megjegyezte: a 8-as főút elkerülő szakaszának megépítésével egészségesebbé és biztonságosabbá vált Várpalota.

A most bejelentett 3,5 milliárd forintból megvalósuló fejlesztésekkel pedig új távlatok nyílnak a város életében - fogalmazott. 

Ezt már olvasta!?

Ne legyen áldozat!

A bankkártyás csalásokra hívja fel a figyelmet a rendőrség egy közelmúltban történt eset kapcsán.

Kis népszámlálást tart a KSH

Közel egymillió embert keresnek meg október 1. és november 8. között.

Tanulságos mese gyerekeknek és felnőtteknek

A Veszprémi Petőfi Színházban vasárnap mutatják be az Egerek című zenés mesejátékot, melyet Urbán Gyula Minden egér szereti a sajtot című műve alapján Tóth Géza állított színpadra.

Semmi nem utal arra, hogy idén mérséklődne az illegális bevándorlók száma.

Technikai fejlesztés az amatőr meteorológusoknál

A közadakozásból megvalósuló technikai fejlesztéseikről tartottak beszámolót a VMeteo Egyesület tagjai.

Na-Bed