Átadták Veszprém megye első kormányablak buszát Fotó: Ligeti Edina

Átadták Veszprém megye első kormányablak buszát

Írta:  MTI október 13 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A megyében harminc kistelepülés mintegy 11 ezer lakója számára könnyíti majd meg a helyiek ügyintézését az új kormányablak busz.

Az életminőség szempontjából a falvak semmiben sem különbözhetnek a városoktól - jelentette ki Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára az első Veszprém megyei mobil ügyfélszolgálat (kormányablak busz) átadásán október 11-én Balatoncsicsón. Takács Szabolcs Veszprém megyei kormánymegbízott a rendezvényen arról beszélt: a megyében harminc Balatoncsicsóhoz hasonló kistelepülés mintegy 11 ezer lakója számára könnyíti majd meg a helyiek ügyintézését az új kormányablak busz.

Tuzson Bence államtitkár kiemelte: azért indította a kormány a Magyar falu programot, hogy a magyar falvakat élhetővé tegye, hogy ugyanolyan minőségű életet lehessen élni és ugyanolyan szolgáltatásokat lehessen elérni Magyarországon egy faluban, mint egy városban. Hozzátette: a most átadott jármű a tizedik kormányablak busz és egyben a háromszázötödik kormányablak. Megfogalmazása szerint azt szeretnék elérni, hogy az ország különböző pontjain élő emberek ugyanolyan magas színvonalú szolgáltatásokkal találkozzanak, ugyanolyan feltételek mellett intézhessék ügyeiket.

Takács Szabolcs, Veszprém megyei kormánymegbízott arról beszélt: a mobil ügyfélszolgálat eklatáns példája annak a kormányzati gondolkodásnak, amely az ügyeket egyszerűbbé, az ügyintézést pedig a polgárokhoz közelibbé szeretné tenni és ebben a fejlődésben lépést kíván tartani az állampolgárok új és újabb felmerülő igényeivel.

Takács Szabolcs elmondta: a megyében jelenleg 14 kormányablak működik. A kormányablak busszal harminc Balatoncsicsóhoz hasonló kistelepülésre - főként zsákfalvakba és tömegközlekedés által kevésbé érintett helyekre -, valamint rendezvényekre, fekvőbeteg-intézményekbe és idősotthonokba kívánnak eljutni. Hozzátette, hogy a busz által érintett 30 település lakóközösségének 20 százaléka időskorú. A kormánymegbízott szólt arról is, hogy a Veszprém megyei kormányablak busz menetrendjét a kormányhivatal honlapján, a kormányablakok honlapjain és az ügyfélszolgálati térben található információs képernyőkön, valamint a települések intézményeiben teszik közzé a kormányhivatal munkatársai. Hangsúlyozta: a kormányhivatal ügyfélszolgálati munkatársai itt is a megszokott segítőkészséggel és gyors ügyintézéssel állnak majd az állampolgárok rendelkezésére.
 

Ezt már olvasta!?

Csak 122 százalékos a telítettség a veszprémi börtönben

Súlyos, a köznyugalmat megzavaró rendkívüli esemény nem történt tavaly.

Tevék érkeztek a Veszprémi Állatkertbe

Három új lakóval bővült az állatkert teveállománya.

Továbbra is erős a pollenterhelés

A ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja helyenként elérheti a nagyon magas szintet is.

Így lesz még színesebb a város

Kuka festésre invitál Veszprém közüzemi szolgáltatója.

Na-Bed