Önkormányzati applikációt mutattak be Csopakon

Írta:  MTI október 26 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az önkormányzat és a településen élők közötti kapcsolatban is fontos az új kommunikációs csatornák bevonása.

Ezt Halász János (Fidesz) országgyűlési képviselő, a Városok, Falvak Szövetségének elnöke mondta csütörtökön a Veszprém megyei Csopakon. A politikus a település önkormányzati applikációjának bemutatásán kiemelte: az önkormányzatok számára az egyik legfontosabb kérdés az, miként lehet az új kommunikációs csatornákkal elérni a lakosságot, a településre látogatókat.

A Csopakon bemutatott "okos" alkalmazás - amely a Hajdú-Bihar megyei Mikepércsen már tesztüzemben működik - modell lehet a többi település számára a közösségi együttműködés javításában - tette hozzá.

Ambrus Tibor (Fidesz-KDNP), Csopak polgármestere elmondta: az applikációval a település célja az volt, hogy valós idejű információkat nyújtson a lakosságnak, a községbe, a Balatonhoz érkező turistáknak.

Vojtkó Ferenc projektmenedzser elmondta: a magyar SMAPP Kft. által kifejlesztett applikáció a hírek, programok, közlemények megjelentetése mellett a felhasználóknak is lehetőséget teremt információkat küldeni, például közművek meghibásodásáról vagy közterületen megoldandó problémákról.

Emellett az applikáció összefogja a közérdekű elérhetőségeket intézményekről, szolgáltatókról, látnivalókról, szállás- és vendéglátóhelyekről, lehetőséget nyújt hivatali online időpontfoglalásra, illetve kérdőívek, formanyomtatványok kitöltésére is.
 

Ezt már olvasta!?

Szombattól sűrűbben járnak a balatoni hajók

Július 7-én kezdődik a hajózási főszezon.

Hova lett a vizes játék a belvárosból?

Az idén eddig mindössze néhány napot működött a piramis szökőkút a belvárosban. 

Emeli bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik - értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI.

Mostanáig 1966-ban volt a legmelegebb február 22-én.

Csökkenti bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin, illetve bruttó 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. vasárnaptól.

Na-Bed