Önkormányzati applikációt mutattak be Csopakon

Írta:  MTI október 26 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az önkormányzat és a településen élők közötti kapcsolatban is fontos az új kommunikációs csatornák bevonása.

Ezt Halász János (Fidesz) országgyűlési képviselő, a Városok, Falvak Szövetségének elnöke mondta csütörtökön a Veszprém megyei Csopakon. A politikus a település önkormányzati applikációjának bemutatásán kiemelte: az önkormányzatok számára az egyik legfontosabb kérdés az, miként lehet az új kommunikációs csatornákkal elérni a lakosságot, a településre látogatókat.

A Csopakon bemutatott "okos" alkalmazás - amely a Hajdú-Bihar megyei Mikepércsen már tesztüzemben működik - modell lehet a többi település számára a közösségi együttműködés javításában - tette hozzá.

Ambrus Tibor (Fidesz-KDNP), Csopak polgármestere elmondta: az applikációval a település célja az volt, hogy valós idejű információkat nyújtson a lakosságnak, a községbe, a Balatonhoz érkező turistáknak.

Vojtkó Ferenc projektmenedzser elmondta: a magyar SMAPP Kft. által kifejlesztett applikáció a hírek, programok, közlemények megjelentetése mellett a felhasználóknak is lehetőséget teremt információkat küldeni, például közművek meghibásodásáról vagy közterületen megoldandó problémákról.

Emellett az applikáció összefogja a közérdekű elérhetőségeket intézményekről, szolgáltatókról, látnivalókról, szállás- és vendéglátóhelyekről, lehetőséget nyújt hivatali online időpontfoglalásra, illetve kérdőívek, formanyomtatványok kitöltésére is.
 

Ezt már olvasta!?

Érett korba lépett az óvoda

A Vadvirág Óvoda fennállásának 45. évfordulóját ünnepelte a közelmúltban.

Július 24-én 12 órakor lép életbe a működését ellehetetlenítő jogszabály.

Elfogták a cserbenhagyó vezetőt

Egy járműszerelvénnyel közlekedett Balatonfűzfő külterületén 2016. december 1-jén délelőtt az 50 éves veszprémi férfi.

Új épület, új funkciók

Ismeri azt az épületet az Ádám Iván utca elején, ahol az orvosi rendelő volt? Na azt már elbontották.

Közös kincsként kell óvnunk ezt a barátságot

Az “Újra szárnyal a fehér sas!” Küzdelem az önálló Lengyelországért (1795-1918) című kiállítás megnyitójával hivatalosan is elkezdődött a Magyar-Lengyel Barátság Hete programsorozat Veszprémben.

Na-Bed