Önkormányzati applikációt mutattak be Csopakon

Írta:  MTI október 26 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az önkormányzat és a településen élők közötti kapcsolatban is fontos az új kommunikációs csatornák bevonása.

Ezt Halász János (Fidesz) országgyűlési képviselő, a Városok, Falvak Szövetségének elnöke mondta csütörtökön a Veszprém megyei Csopakon. A politikus a település önkormányzati applikációjának bemutatásán kiemelte: az önkormányzatok számára az egyik legfontosabb kérdés az, miként lehet az új kommunikációs csatornákkal elérni a lakosságot, a településre látogatókat.

A Csopakon bemutatott "okos" alkalmazás - amely a Hajdú-Bihar megyei Mikepércsen már tesztüzemben működik - modell lehet a többi település számára a közösségi együttműködés javításában - tette hozzá.

Ambrus Tibor (Fidesz-KDNP), Csopak polgármestere elmondta: az applikációval a település célja az volt, hogy valós idejű információkat nyújtson a lakosságnak, a községbe, a Balatonhoz érkező turistáknak.

Vojtkó Ferenc projektmenedzser elmondta: a magyar SMAPP Kft. által kifejlesztett applikáció a hírek, programok, közlemények megjelentetése mellett a felhasználóknak is lehetőséget teremt információkat küldeni, például közművek meghibásodásáról vagy közterületen megoldandó problémákról.

Emellett az applikáció összefogja a közérdekű elérhetőségeket intézményekről, szolgáltatókról, látnivalókról, szállás- és vendéglátóhelyekről, lehetőséget nyújt hivatali online időpontfoglalásra, illetve kérdőívek, formanyomtatványok kitöltésére is.
 

Ezt már olvasta!?

Keressen minket a Bakony Expon!

Nézzen bele a szerkesztőségi munkába, fogadja el a Veszprém Körzeti Szuperinfóval közös ajándékunkat, vagy vegyen részt játékainkon.

Ez a Magyarországon maradó, illetve Eurázsia északi térségeiből ide telelni érkező énekesmadarak számára nyújt segítséget a téli évszakokban.

Választás 2018 - Kész Zoltán elismerte a vereséget, Ovádi Péter nyert Veszprémben

A hivatalos részeredmény szerint Ovádi Péter, a Fidesz-KDNP jelöltje nyert Veszprém 1-es számú egyéni választókerületben.

Pénzt tett a gépkocsi iratai közé

Így akarta elősegíteni a sikeres műszaki vizsgát.

Az országos döntőre készülnek

Egy veszprémfajszi család nyerte a „Közlekedik a család” vetélkedősorozat megyei döntőjét.

Na-Bed