Szalmonellával szennyezett fűszerkeveréket hívott vissza a Lidl

Írta:  MTI november 15 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A cég saját minőségellenőrzési vizsgálatai során szalmonella-szennyezettséget mutatott ki a Mikadó elnevezésű termékben.

Pizza fűszerkeveréket hívott vissza a Lidl Magyarország, mert a cég saját minőségellenőrzési vizsgálatai során szalmonella-szennyezettséget mutatott ki a Mikadó elnevezésű termékben.

A Lidl honlapján közzétett tájékoztatás szerint a visszahívás csak a 2020. március 12-i minőségmegőrzési idejű, L803101-es tételszámú, 20 grammos Mikado Pizza fűszerkeverékre vonatkozik, az áruházlánc által forgalmazott más termékre nem.

A Lidl kéri a vásárlókat, ha a jelzett minőségmegőrzési idejű és tételszámú termékből vásároltak, azt ne fogyasszák el, vigyék vissza az áruházlánc bármelyik üzletébe, a vételárat a vásárlást igazoló nyugta nélkül is visszatérítik.

A szalmonella baktériumok elszaporodva fertőző megbetegedést okozhatnak. Az alapos hőkezelés azonban a szalmonella baktériumokat elpusztítja, így az ételek főzése, sütése során felhasznált pizza fűszerkeverék fogyasztása nem okoz szalmonellás megbetegedést - jelezte a cég.

Ezt már olvasta!?

A Spar a lakosság folyamatos és kiegyensúlyozott ellátását helyezi előtérbe

A Spar mennyiségi korlátozásokat vezet be Magyarországon - tette közzé az üzletlánc szerdán a honlapján.

Két és félezer szalmabála égett

A szakemberek több mint 12 órán át harcoltak a lángokkal.

Esőember a színpadon

Sokaknak ismerős lehet a négy Oscar-díjas Esőember című film története, aminek színpadi adaptációját 2019. március 22-én, pénteken mutatják be a Veszprémi Petőfi Színházban.

Nem az első eset volt, hogy jogosítvány nélkül vezetett, őrizetbe vették

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai szabálysértési őrizetbe vették az 59 éves helyi lakost.

Átlagosan 194 ezer forintot költenek nyaralásra a magyarok

A magyarok 63 százaléka várhatóan elmegy nyaralni az idén.

Bakony Média névjegykártya