80 kilométeren újultak meg mellékutak

Írta:  MTI január 26 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az elmúlt évben országszerte 17 szakaszon több mint 80 kilométeren újultak meg mellékutak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában.

Hazai és uniós forrásokból bruttó 7,236 milliárd forintot fordítottak a legrosszabb állapotú útszakaszok rendbetételére - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden az MTI-vel.

A teljes körű felújítások általánosan tartalmazzák a burkolat megerősítését és szélesítését, a kopóréteg cseréjét, belterületi szakaszokon a vízelvezető árkok és buszöblök kiépítését, rekonstrukcióját is.

A Regionális Operatív Programban végzett felújítások a közlekedésbiztonság és térségi elérhetőség javítását, a fenntarthatóságot szolgálják az adott helyszínen leghatékonyabban alkalmazható technológiai megoldással. A létrejött homogén pályaszerkezetek gazdaságosabban karbantarthatók.

A közútkezelő a sikeres projektzárások utáni években kiemelt figyelemmel kíséri a mellékutak állapotát, hogy azok tartósan kiváló minőségűek maradhassanak - írták.
 

Ezt már olvasta!?

Autónak ütközött a kerékpáros

A biciklis könnyebben megsérült. 

Roncsvágási gyakorlatot tartottak

A közúti közlekedési balesetek során jelentkező műszaki mentési munkálatokat gyakorolták a pétfürdői, a balatonfűzfői és a veszprémi hivatásos tűzoltók.

Több ezer forintot és egy videómagnót lopott

A veszprémi rendőrök a lakásán fogták el a bűncselekményt elkövető 59 éves férfit.

Ízelítő a veszprémi piac áraiból

Az őstermelők 63 asztalon zöldséget, gyümölcsöt, savanyúságot, tojást, mézet, gombát, erdei termékeket, lekvárt, vágott baromfit, füstölt árut, tejtermékeket árulnak.

A balett fővárosában taroltak a veszprémi táncosok

A Képesség és Tehetségfejlesztő Magániskola Arabesque Balett-Stúdió tanítványai Podolszkaja Viktória vezetésével Szentpéterváron varázsolták el a műfaj nagyjait a közelmúltban.

Bakony Média névjegykártya