Csarnokavatás Csetényben Csarnokavatás Csetényben Fotó: Facebook/Porga Gyula

Új gyártóüzemet avatott a Balluff

Írta:  MTI március 05 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Új gyártóüzemet adtak át a Veszprém megyei Csetényben hétfőn.

A több mint 650 millió forint értékű beruházás a helyi önkormányzat és a veszprémi székhelyű Balluff-Elektronika Kft. összefogásával valósult meg.

Az 1600 négyzetméter alapterületű gyártócsarnok a csetényi önkormányzat 450 millió forintos beruházásában, a Balluff-Elektronika Kft. tervei és igényei alapján épült meg. A gyártás beindításához és bővítéséhez szükséges technológiákat a vállalat 200 millió forintos állami pályázat segítségével szerezte be.

A kivitelezés 2018 tavaszán kezdődött, és idén januárban az új üzemben több mint 80 új munkavállalóval megindult a Balluff által forgalmazott ipari elektronikai termékek, részegységek szériagyártása.

Ötvös Tamás, a Balluff ügyvezető igazgatója elmondta: egyelőre a csarnok felében indult meg a termelés, de céljaik közt szerepel, hogy az év végére a másik felét is megtöltik, munkát biztosítva a környéken élőknek.

A veszprémi székhelyű Balluff-Elektronika Kft. beszámolója szerint a 2016-os évet 22,5 milliárd forintos, a 2017-es évet 28,2 milliárd forintos árbevétellel zárta. Ebből az export 2016-ban 20,7 milliárd, 2017-ben 26,2 milliárd forint volt. Adózás előtti eredménye 2016-ban kicsivel egymilliárd forint felett alakult, 2017-ben pedig megközelítette az 1,3 milliárd forintot.

Ötvös Tamás elmondta: az előzetes adatok szerint a 2018. évi árbevétel meghaladja a 30 milliárd forintot, ez rekord a cég történetében.

A társaság 2015-ben 666, 2016-ban 731, 2017-ben pedig már 868 dolgozót foglalkoztatott. 

Ezt már olvasta!?

Trónra kerülhet a Veszprém

Kéziseink trófeagyűjteményéből hiányzik a legrangosabb sorozat, a Bajnokok Ligája serlege, ezt a hétvégén két győzelemmel szerezheti meg a kölni négyes döntőben.

Ajándékoztak a rendőrök

A téli időszak megváltozott közlekedési viszonyaira hívták fel a sofőrök figyelmét a veszprémi rendőrök kedden.

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Veszprémben tartotta éves küldöttgyűlését csütörtökön.

Szép megyei siker az országos katasztrófavédelmi versenyen

Egy országos hetedik helyezett és egy bronzmedálos csapat tért haza Budapestről szombat este a kilencedik tűzoltómajálison megrendezett országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyről.

Jóváhagyták a szavazólapok mintáit

Jóváhagyta az októberi népszavazás szavazólapjainak mintáit szerdai ülésén a Nemzeti Választási Bizottság.

Na-Bed