A NAV 5,6 millió adóbevallás-tervezetet készített el az idén

Írta:  MTI április 05 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

500 ezerrel többet, mint tavaly.

Az adóhatóság 5,6 millió adóbevallás-tervezetet készített el az idén, 500 ezerrel többet, mint tavaly - mondta Kis Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhatóság (NAV) szóvivője pénteken az M1 aktuális csatornán.

A szóvivő elmondta, a tervezetek március 14-e óta elektronikusan elérhetőek az ügyfélkapun keresztül. Hozzátette, bárki bármikor regisztrálhat az ügyfélkapura, így akár még május 20-án, az adóbevallások leadásának határidején is megnézhetik az elkészített tervezetet.

A szóvivő szerint 3,8 millió ember rendelkezik ügyfélkapu regisztrációval Magyarországon, vagyis kevesebb, mint amennyinek a NAV elkészítette az adóbevallás-tervezetét.

Kis Péter András felhívta a figyelmet arra, hogy az egyéni vállalkozóknak, az őstermelőknek és az áfa fizetésére kötelezetteknek maguknak kell beadniuk a bevallásukat. Ezt a legegyszerűbben úgy tehetik meg, hogy a NAV által elkészített tervezetet megnézik és kiegészítik a szükséges adatokkal.

Ezt már olvasta!?

Átadták az első elektronikus személyi igazolványt

Öt munkanap alatt 39 204 új személyi igazolványt igényeltek az ügyfelek.

Elismerést kapott a költő, író, képzőművész

Veszprém város nemzetközi hírnevének öregbítéséért végzett példamutató tevékenysége elismeréseként Fenyvesi Ottó költő, író, képzőművész részére Cholnoky emlékdíjat kapott.

A biztonságot garantálják a rászorulóknak

Működésének huszadik évfordulóját ünnepelte a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulás Egyesített Szociális Intézmény I. Idősek Otthona pénteken.

Pénztárcát lopott a hotelből

A veszprémi rendőrök őrizetbe vették a 61 éves cseh állampolgárt.

Egyre népszerűbb az elektronikus fizetés

Magyarországon 9 millió darab bankkártyát használ a lakosság.

Bakony Média névjegykártya