Kampány indul a nyári véradás népszerűsítésére

Írta:  MTI július 01 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A zökkenőmentes nyári vérellátás biztosítása érdekében véradási kampányt indít a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ).

Az OVSZ hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Neked egy óra, három embernek az élet elnevezésű - július 1. és szeptember 1. közötti időszakra meghirdetett - kampány fő célja, hogy a nyári hónapokban is felhívják a figyelmet az önkéntes véradás fontosságára.

Naponta 1600-1800 véradóra lenne szükség, ugyanakkor nyáron a rendszeres véradók közül is elutaznak, a szabadságok, nyaralások miatt pedig csökken az önkéntesek száma - írták.

A kampány részleteiről közölték: a véradók a kapott személyes köszönőkártyán található kódot a www.voroskereszt.hu/veradasnyar oldalon tölthetik fel, közöttük értékes nyeremények sorsolnak ki.

Az OVSZ emlékeztetett arra, hogy tavaly több mint 15 ezer véradóeseményen mintegy 390 ezren adtak vért. Közülük is "különösen nagy" az első véradók száma, a megyék közül Pest megye volt a legaktívabb - ismertették a kommünikében.

Jelenleg a 18 és 65 év közöttiek, 50 kilogrammos testsúly felettiek adhatnak vért, és két véradás között legkevesebb 56 napnak kell eltelnie. Egy alkalommal 450 milliliter vért vesznek le, amelyből háromféle készítményt állítanak elő.

A OVSZ kitért arra is, hogy az önkéntesek több fesztiválon, a többi között az EFOTT-on, a Művészetek völgyében és a Fezen fesztiválon is várják a véradókat.

További részletek a www.veradas.hu és a www.ovsz.hu oldalakon, valamint a vöröskereszt ingyenes véradás mobil applikációján elérhetőek.
 

Ezt már olvasta!?

Tartsunk tűzoltó készüléket az autónkban

Mi tegyünk ha kigyulladt az autónk? Hogyan előzhetjük meg?

Polgármestert választottak Dabronyban a hétvégén.

Nagyot drágul a benzin

Az emeléssel a benzin átlagára 323-324 forintra, a gázolajé 318-319 forintra nő.

Öltözőkbe és tantermekbe surrant be

Néha iratokat, pénztárcát lopott, máskor beérte néhány szendviccsel.

Megkezdődött a huszadik Harley-Davidson Open Road Fest Alsóörsön

Megkezdődött a huszadik Harley-Davidson Open Road Fest Alsóörsön, a rendezvény vasárnpig tart - közölték a szervezők az MTI-vel.

Bakony Média névjegykártya