Gázcsonk és villanyoszlop törött Nagyvázsonynál

Írta:  8200 Veszprém február 09 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Egy nyerges vontató kidöntött egy villanyoszlopot, valamint eltört egy gázcsonkot a 77-es számú főút nagyvázsonyi szakaszán kedden kora délután.

A veszprémi hivatásos tűzoltók mellett a helyi katasztrófavédelmi mobil labor vonult a 77-es főút nagyvázsonyi szakaszán történt balesethez, ahol egy nyerges vontató kidöntött egy villanyoszlopot és egy gázcsonk is megrongálódott. A gáz ömlött a szabadba, ezért a gáz- és áramszolgáltató szakembereit értesítették. A tűzoltók a mentési munkálatokat megkezdték, a 77-es főút érintett szakaszát lezárták, a helyszínt biztosítják - tájékoztatott a megyei katasztrófavédelem.

A rendőrség száz méteres körzetben lezárta a baleset helyszínét, tíz közeli családi házat pedig kiürítettek. A gázszolgáltató szakemberei néhány perc alatt elhárították a hibát, megszűnt a gázszivárgás, a lakók így visszatérhetnek otthonukba. A helyszínen méréseket végzett a katasztrófavédelmi mobil labor, azonban a műszerek nem mutattak veszélyes gázkoncentrációt. A gáz eloszlását segíti a méréseik szerint 36 kilométer/órás sebességgel fújó szél is. Az áramszolgáltató szakemberei áramtalanították a baleset közelében húzódó légvezetéket is. A teherautó vezetője a mentők megállapítása szerint nem sérült meg a balesetben.

 

Ezt már olvasta!?

Ifjú muzeológusok

Izgalmas és érdekes programokon vesznek részt az Ifjú Muzeológusok Köre tagjai a Laczkó Dezső Múzeumban.

Pedagógusnak lenni életre szóló hivatás

A pedagógusokat ünnepelték szerdán délután Veszprémben, hagyományosan ezen a napon adják át a Ranolder-díjakat is.

Túlméretes szállítmány halad majd a 81-esen

200 méter hosszú, 7 méter széles és 7 méter magas túlméretezett szállítmány érkezik Pétfürdőre a hétvégén, minden táblát és vezetéket elbontanak, ami az útjába kerül.

A legmagasabb városi kitüntetést vehették át

Pru Urbe Díjban részesült Szücs József, dr. Markovszky György és id. Navracsics Tibor.

Újabb mérföldkőhöz érkezett érkezett a várpalotai elkerülő építése

Már használhatják az autósok a pétfürdői csomópont elkészült körforgalmát, és az ahhoz kapcsolódó utakon keresztül érhetik el a meglévő 8-as számú főutat.

Na-Bed