Gázcsonk és villanyoszlop törött Nagyvázsonynál

Írta:  8200 Veszprém február 09 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Egy nyerges vontató kidöntött egy villanyoszlopot, valamint eltört egy gázcsonkot a 77-es számú főút nagyvázsonyi szakaszán kedden kora délután.

A veszprémi hivatásos tűzoltók mellett a helyi katasztrófavédelmi mobil labor vonult a 77-es főút nagyvázsonyi szakaszán történt balesethez, ahol egy nyerges vontató kidöntött egy villanyoszlopot és egy gázcsonk is megrongálódott. A gáz ömlött a szabadba, ezért a gáz- és áramszolgáltató szakembereit értesítették. A tűzoltók a mentési munkálatokat megkezdték, a 77-es főút érintett szakaszát lezárták, a helyszínt biztosítják - tájékoztatott a megyei katasztrófavédelem.

A rendőrség száz méteres körzetben lezárta a baleset helyszínét, tíz közeli családi házat pedig kiürítettek. A gázszolgáltató szakemberei néhány perc alatt elhárították a hibát, megszűnt a gázszivárgás, a lakók így visszatérhetnek otthonukba. A helyszínen méréseket végzett a katasztrófavédelmi mobil labor, azonban a műszerek nem mutattak veszélyes gázkoncentrációt. A gáz eloszlását segíti a méréseik szerint 36 kilométer/órás sebességgel fújó szél is. Az áramszolgáltató szakemberei áramtalanították a baleset közelében húzódó légvezetéket is. A teherautó vezetője a mentők megállapítása szerint nem sérült meg a balesetben.

 

Ezt már olvasta!?

Hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos

A nagy hőség még az egészséges emberek szervezete számára is extrém igénybevételt jelent.

Balatonfüredi lányok lettek a 192. Anna-bál szépei

A zsűri által a legszebbnek ítélt tizennyolc éves balatonfüredi Barna Dorina a veszprémi Lovassy László Gimnázium matematika tagozatára jár.

Ütemes vasúti menetrend a fővárosba

Olyan változást tartalmaz a legújabb MÁV menetrend, amire évek óta várunk.

A munkanélküliség további csökkenését várják az elemzők, miután az év elején a várakozásoknál kedvezőbben alakult a mutató.

Elindult az ÉTlapTÁR a 8200.hu oldalán!

Közel félszáz veszprémi étterem és pizzéria napi menü ajánlata és a' la carte kínálata egy helyen.

Na-Bed