Gázcsonk és villanyoszlop törött Nagyvázsonynál

Írta:  8200 Veszprém február 09 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Egy nyerges vontató kidöntött egy villanyoszlopot, valamint eltört egy gázcsonkot a 77-es számú főút nagyvázsonyi szakaszán kedden kora délután.

A veszprémi hivatásos tűzoltók mellett a helyi katasztrófavédelmi mobil labor vonult a 77-es főút nagyvázsonyi szakaszán történt balesethez, ahol egy nyerges vontató kidöntött egy villanyoszlopot és egy gázcsonk is megrongálódott. A gáz ömlött a szabadba, ezért a gáz- és áramszolgáltató szakembereit értesítették. A tűzoltók a mentési munkálatokat megkezdték, a 77-es főút érintett szakaszát lezárták, a helyszínt biztosítják - tájékoztatott a megyei katasztrófavédelem.

A rendőrség száz méteres körzetben lezárta a baleset helyszínét, tíz közeli családi házat pedig kiürítettek. A gázszolgáltató szakemberei néhány perc alatt elhárították a hibát, megszűnt a gázszivárgás, a lakók így visszatérhetnek otthonukba. A helyszínen méréseket végzett a katasztrófavédelmi mobil labor, azonban a műszerek nem mutattak veszélyes gázkoncentrációt. A gáz eloszlását segíti a méréseik szerint 36 kilométer/órás sebességgel fújó szél is. Az áramszolgáltató szakemberei áramtalanították a baleset közelében húzódó légvezetéket is. A teherautó vezetője a mentők megállapítása szerint nem sérült meg a balesetben.

 

Ezt már olvasta!?

Dromedárok a Veszprémi Állatkertben

A Németországból érkezett 3 fiatal dromedár kanca egyelőre még ismerkedik új környezetével.

Ifjú muzeológusok

Izgalmas és érdekes programokon vesznek részt az Ifjú Muzeológusok Köre tagjai a Laczkó Dezső Múzeumban.

A magyarok kifejezetten vadásznak az akciókra

72 százalékuk már hallott a Black Friday-ről.

Eső, havas eső, viharos szél vár ránk a következő napokban

Viharos szél, eső, de havas eső, a magasban havazás is lehet a hét közepén. 

Nyuszira fel

Állatsimogató, vidámpark és vásár is várja azokat, akik kimozdulnának otthonról húsvéthétfőn.

Na-Bed