Hosszában úszták át a Balatont Kép: Veszprém Tv

Hosszában úszták át a Balatont

Írta:  Veszprém Tv július 11 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Tíz és tizenhárom év közötti gyerekek egymást váltva úszták át hosszában a Balatont. 

A Kis Pingvin Úszó és Vizilabda előkészítő tanítványai összesen kicsit több mint 24 órát töltöttek a vízben és ez alatt, a kitérőkkel együtt 92 kilométert úsztak le Keszthelytől Balatonakarattyáig. A rendhagyó sportteljesítménnyel a fiatal úszók a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány sportolóira szeretnék felhívni a figyelmet, és támogatni őket egy új tornaterem kialakításában - számolt be a nagyszerű teljesítményről a Veszprém Tv

Összesen 18-an vágtak neki a távnak. Egy felnőtt kísérő mellett egyszerre mindig ketten voltak a vízben, átlagosan 30-40 percenként váltották egymást a 10 és 14 év közötti, egész kicsi koruk óra sportoló gyerekek. A fiatal úszók a végtaghiányos tásaik sportolási nehézségeire akarták felhívni a figyelmet. 

A szervezők végig garantálták az úszó gyerekek biztonságát, hiszen csak napkeltétől napnyugtáig lehettek a vízben, négy vitorlás és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának két motorcsónakja is kísérte őket az egész úton, a hajókon pedig mentőorvos és mentőtiszt figyelte őket. 

Az új tornaterem költségeinek már csaknem a felét sikerült már összegyűjteniük. A Kis Pingvinek internetes oldalán bárki tehet további felajánlásokat. 

Ezt már olvasta!?

Átalakul a közösségi közlekedés Veszprémben

Az önkormányzat saját társaságot hoz létre.

Az online közönségszavazáson csaknem 200 hazai fürdő három kategóriában verseng a voksokért.

Épül a kerékpárút Gyulafirátót és Eplény között

4,5 kilométer hosszú, makadám burkolatú kerékpárút készül.

Négynapos SÖRömködés

Nívósabb fellépőket, több pavilont és rengeteg szórakoztató programot ígérnek a szervezők az 5. Veszprémi Sörfesztiválra.

Soha nem láttunk még ilyen gyors cipőkötést

Akár a felére is csökkenhet a cipőkötésre szánt idő ezzel a módszerrel. Érdemes kipróbálni. 

Na-Bed