Hosszában úszták át a Balatont Kép: Veszprém Tv

Hosszában úszták át a Balatont

Írta:  Veszprém Tv július 11 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Tíz és tizenhárom év közötti gyerekek egymást váltva úszták át hosszában a Balatont. 

A Kis Pingvin Úszó és Vizilabda előkészítő tanítványai összesen kicsit több mint 24 órát töltöttek a vízben és ez alatt, a kitérőkkel együtt 92 kilométert úsztak le Keszthelytől Balatonakarattyáig. A rendhagyó sportteljesítménnyel a fiatal úszók a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány sportolóira szeretnék felhívni a figyelmet, és támogatni őket egy új tornaterem kialakításában - számolt be a nagyszerű teljesítményről a Veszprém Tv

Összesen 18-an vágtak neki a távnak. Egy felnőtt kísérő mellett egyszerre mindig ketten voltak a vízben, átlagosan 30-40 percenként váltották egymást a 10 és 14 év közötti, egész kicsi koruk óra sportoló gyerekek. A fiatal úszók a végtaghiányos tásaik sportolási nehézségeire akarták felhívni a figyelmet. 

A szervezők végig garantálták az úszó gyerekek biztonságát, hiszen csak napkeltétől napnyugtáig lehettek a vízben, négy vitorlás és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának két motorcsónakja is kísérte őket az egész úton, a hajókon pedig mentőorvos és mentőtiszt figyelte őket. 

Az új tornaterem költségeinek már csaknem a felét sikerült már összegyűjteniük. A Kis Pingvinek internetes oldalán bárki tehet további felajánlásokat. 

Ezt már olvasta!?

Ittas vezetőt fogtak Veszprémben

Az elmúlt 24 óra rendőrségi eseményei a megyében.

Hivatalos jégpálya nyílt a Velencei-tavon

Megnyílt a jégpálya az Agárdi Popstrandon, a Velencei-tónál - tájékoztatta az MTI-t a programok főrendezője szombat reggel.

Személyes adatok voltak elérhetők a Belügyminisztérium járműszolgáltatási platformján

Magas kockázatú adatvédelmi incidens történt a Belügyminisztérium járműszolgáltatási platformjánál (JSZP), amikor a tesztüzemben személyes adatok kerültek ki.

Négyszázmillió forint támogatást nyert el a Pannon Egyetem

Veszprémben lehetővé válik annak a koncepciónak a megvalósulása, amely a felsőoktatási intézményeket helyezi a hazai innovációs rendszer középpontjába.

Szociális krízis fenyeget

Az adósok és családtagjaik otthonát ne lehessen elárverezni - javasolja a Jobbik.

Bakony Média névjegykártya