Tíz százalékkal több e-matricát vettek idén nyáron, mint tavaly

Írta:  MTI szeptember 10 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Idén a heti autópálya matrica vásárlása öt százalékkal visszaesett, de a többi nőtt, az éves például 16 százalékkal.

Tíz százalékkal nőtt az e-matrica eladás a nyári időszakban a tavalyihoz képest - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. vezérigazgatója kedden az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.

Bartal Tamás azt mondta, idén a heti autópálya matrica vásárlása öt százalékkal visszaesett, de a többi nőtt, az éves például 16 százalékkal. Ez a magyar gazdaság növekedésének is köszönhető, az embereknek ugyanis több megtakarításuk van - vélekedett. Kitért arra is, minden évben egyre többen vásárolnak online e-matricát és fizetnek e-útdíjat, de a vásárlók 70 százaléka még mindig inkább "papíralapút" vesz.

Sokakat az rettent el az online vásárlástól, hogy nem kapnak róla bizonylatot, de a NÚSZ felületein történő vásárlás biztonságos, bármikor visszakövethető - hangsúlyozta.

Ezt már olvasta!?

Lángba borult egy ház Gyulafirátóton

A házban lakó két ember időben elhagyta az épületet.

Szeptember 30-ig regisztrálhatnak a civil szervezetek az szja 1 százalékára

Az az új kedvezményezett, amely idén nem regisztrál, jövőre nem részesülhet a felajánlásokból.

Közlekedésfejlesztés az iparterületen

Megoldódik a terület csapadékvíz-elvezetése, járdával közös kerékpárút épül, valamint új parkolókat is kialakítanak a Henger utcában.

Október 15-én kezdődnek az őszi érettségi vizsgák

166 helyszínen 8018-an érettségiznek.

Vigadtak a kádártaiak

Gazdag programokkal telt a vigasságok napja Kádártán, szombaton, valamint az is kiderült, Kanyár Judit munkásságát ismerték el Dévai Bíró Mátyás díjjal.

Bakony Média névjegykártya