Tíz százalékkal több e-matricát vettek idén nyáron, mint tavaly

Írta:  MTI szeptember 10 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Idén a heti autópálya matrica vásárlása öt százalékkal visszaesett, de a többi nőtt, az éves például 16 százalékkal.

Tíz százalékkal nőtt az e-matrica eladás a nyári időszakban a tavalyihoz képest - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. vezérigazgatója kedden az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.

Bartal Tamás azt mondta, idén a heti autópálya matrica vásárlása öt százalékkal visszaesett, de a többi nőtt, az éves például 16 százalékkal. Ez a magyar gazdaság növekedésének is köszönhető, az embereknek ugyanis több megtakarításuk van - vélekedett. Kitért arra is, minden évben egyre többen vásárolnak online e-matricát és fizetnek e-útdíjat, de a vásárlók 70 százaléka még mindig inkább "papíralapút" vesz.

Sokakat az rettent el az online vásárlástól, hogy nem kapnak róla bizonylatot, de a NÚSZ felületein történő vásárlás biztonságos, bármikor visszakövethető - hangsúlyozta.

Ezt már olvasta!?

Pofozkodás egy veszprémi lottózóban

Garázdaság miatt indult büntetőeljárás egy 40 éves veszprémi férfi ellen, a nyomozó hatóság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

Tartalmaznia kell a munkavállaló alapbérét, munkakörét, a munkavégzés helyét, a munkaviszony időtartamát, illetve azt, hogy teljes vagy részmunkaidős a foglalkoztatás.

Megújul a rendelőintézet Kádártán

Ideiglenesen kizárólag Veszprémben látják el a betegeket.

Semmi nem utal arra, hogy idén mérséklődne az illegális bevándorlók száma.

Kampány indult a helyes szájápolásért

A magyarok jelentős része fogágybetegségben szenved.

Na-Bed