Fotó: honvedelem.hu Fotó: honvedelem.hu

Éleslövészet a Bakonyban

Írta:  honvedelem.hu/MTI szeptember 17 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A lövészszakma legnehezebb kihívást jelentő feladataira készülnek fel a katonak ezekben a napokban Veszprém közelében. 

Javában folyik az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 39. Lövészzászlóaljára épülő harccsoport (MH ZHCS-II.) alegységeinek kiképzése az MH Központi Gyakorló- és Lőterén, Veszprém térségében - közölte a honvedelem.hu

A Brave Warrior 2019 gyakorlatsorozat keretében felkészülő lövészzászlóalj harckocsizó, légvédelmi, vegyivédelmi, előretolt repülésirányító csoport (ERICS) és katonai rendész alegységekkel megerősítve összfegyvernemi kötelékként hajtja végre a felkészítést, amelynek során lehetősége nyílik a lövészszakma legnehezebb kihívást jelentő feladataira való felkészülésre, és a megerősítő, támogató alegységekkel történő együttműködésre. E gyakorlatsorozaton kovácsolódnak össze a lövészszázadok és maga a zászlóalj is. Minden összekovácsolási feladatot ellenőrző foglalkozás zár le, ami embert próbáló kihívások elé állítja az egyéneket, kötelékeket és a haditechnikát egyaránt.

Veszprém, Hajmáskér, Várpalota, Újmajor, Körös-hegy térségében szeptember 16-án 8 órától 20 óráig a gyakorlat feladatait vaklőszerrel hajtják végre a résztvevő katonák.

A térségben szeptember 17. és 19. között - naponta 8 óra és 20 óra között, valamint szeptember 20-án 8 óra és 14 óra között lesz éleslövészet. A gyakorlaton a légierő eszközei is részt vesznek.

"A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát" - írta közleményében a HM.
 

Ezt már olvasta!?

Tavaly 7 évnyi átlagbér kellett egy új, 70 négyzetméteres lakás megvásárlásához Magyarországon

Az utóbbi három évben Európában Magyarországon nőttek a lakásárak a leggyorsabban.

Így álljunk neki új munkát keresni!

Azok számára, akik hosszú éveket, évtizedeket töltenek el egy munkahelyen, nem tudják, hogy hogyan is kezdjenek neki az álláskeresésnek.

Parkoló autók bánták az ünneplést

Két fiatal nem bírt magával Veszprémben. A városban sétálva egy szemetesben is kárt tettek.

Jövőre 3 százalékos lesz a nyugdíjemelés

"A gazdaság dinamikus növekedésének eredményeként külön kormányzati intézkedésekre is sor kerülhet."

Bakony Média névjegykártya