Fotó: honvedelem.hu Fotó: honvedelem.hu

Éleslövészet a Bakonyban

Írta:  honvedelem.hu/MTI szeptember 17 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A lövészszakma legnehezebb kihívást jelentő feladataira készülnek fel a katonak ezekben a napokban Veszprém közelében. 

Javában folyik az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 39. Lövészzászlóaljára épülő harccsoport (MH ZHCS-II.) alegységeinek kiképzése az MH Központi Gyakorló- és Lőterén, Veszprém térségében - közölte a honvedelem.hu

A Brave Warrior 2019 gyakorlatsorozat keretében felkészülő lövészzászlóalj harckocsizó, légvédelmi, vegyivédelmi, előretolt repülésirányító csoport (ERICS) és katonai rendész alegységekkel megerősítve összfegyvernemi kötelékként hajtja végre a felkészítést, amelynek során lehetősége nyílik a lövészszakma legnehezebb kihívást jelentő feladataira való felkészülésre, és a megerősítő, támogató alegységekkel történő együttműködésre. E gyakorlatsorozaton kovácsolódnak össze a lövészszázadok és maga a zászlóalj is. Minden összekovácsolási feladatot ellenőrző foglalkozás zár le, ami embert próbáló kihívások elé állítja az egyéneket, kötelékeket és a haditechnikát egyaránt.

Veszprém, Hajmáskér, Várpalota, Újmajor, Körös-hegy térségében szeptember 16-án 8 órától 20 óráig a gyakorlat feladatait vaklőszerrel hajtják végre a résztvevő katonák.

A térségben szeptember 17. és 19. között - naponta 8 óra és 20 óra között, valamint szeptember 20-án 8 óra és 14 óra között lesz éleslövészet. A gyakorlaton a légierő eszközei is részt vesznek.

"A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát" - írta közleményében a HM.
 

Ezt már olvasta!?

A színfalak mögött sosem gördül le a függöny

Már csak néhány hét van hátra a nyárból, gyorsan közeledik az új évad kezdése a Veszprémi Petőfi Színházban.

Jelentősen csökkentek a higiéniai hiányosságok

Mintegy 102 tonna élelmiszert vont ki a forgalomból a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzések során a Nébih.

A november 6-án rajtoló Vendée Globe földkerülő vitorlásverseny előtt ezen a hétvégén Fa Nándor ismét megrendezi a Mol-TBS Nagydíj Balaton-kerülő viadalt.

Antilop bumm az állatkertben

Néhány nap leforgása alatt 9 indiai antilop gida látta meg a napvilágot a Veszprémi Állatkertben.

Különjáratokat indít az ÉNYKK az Utcazene Fesztivál ideje alatt

Éjjel 2 órakor Szentgál, Balatonalmádi, Fűzfőgyártelep, Balatonfüred, Várpalota, Nagyvázsony, Zirc és Berhida irányába indít járatokat az ÉNYKK az Utcazene Fesztivál ideje alatt. 

Na-Bed