Közel 20 százalékkal nőtt a halfogyasztás

Írta:  MTI február 14 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Közel 20 százalékkal nőtt a magyar halfogyasztás a Kapj rá! kampány négy évvel ezelőtti indulása óta - közölte az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. (AMC) ügyvezetője pénteken a FeHoVa kiállításon.

Ondré Péter elmondta, hogy 6,7 kilogramm fölé emelkedett az egy főre eső éves halfogyasztás mennyisége.

Ehhez hozzájárult a halhús általános forgalmi adójának csökkentése és az elmúlt évek gazdasági fejlődése is - tette hozzá.

Németh István, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) elnöke szerint már eddig is eredményes volt a Kapj rá! kampány, elsősorban az ismeretterjesztés terén, hiszen olyan halfeldolgozási módokat és könnyen elkészíthető recepteket mutathattak be, amelyekkel sokak kedvét meghozták a halételek elkészítéséhez.
 

Ezt már olvasta!?

A kórház gyermekosztályát támogatják

A Rotary Club Balatonfüred-Veszprém jószolgálati koncertet rendez a Füred Dixieland Band és Charlie közreműködésével 2019. január 23-án 19 órakor a Hangvillában.

Ajándékozzon színházi élményt

Eseménydús év vége előtt áll a Veszprémi Petőfi Színház társulata. Garantáltan minden korosztály megtalálja a neki tetsző kikapcsolódást.

Elindult a regisztráció az Online Számla rendszerben

Regisztrálni július elseje után is lehet, de legkésőbb az első adatszolgáltatással érintett számla kiállításáig el kell végezni a műveletet.

A hatóságok egymásra mutogatnak, a százezreket bukó utasokat viszont nem vigasztalja, hogy igazából senki nem illetékes.

Firkálgatunk? Firkálgatunk?

Két órán belül elfogták a rendőrök a graffitiző fiatalokat.

Bakony Média névjegykártya