Már több mint 75 ezer hektárt borít belvíz

Írta:  MTI február 22 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A legnagyobb elöntést, 23,8 ezer hektárt a Közép-Tisza vidékén regisztrálták.

A belvíz már 75 ezer hektárnyi területet öntött el az országban, ebből 39 ezer hektár vetés és szántó, a legnagyobb elöntést, 23,8 ezer hektárt a Közép-Tisza vidékén regisztrálták - közölte az Országos Vízügyi Igazgatóság hétfőn az internetes oldalán.

A tájékoztatás szerint az utóbbi hetek csapadékos időjárásának következtében 12 vízügyi igazgatóság területén, 53 belvízvédelmi szakaszon van belvízvédelmi készültség: 25 szakaszon első fokon, 27 szakaszon másodfokon védekeznek.

Országosan 222 szivattyútelep üzemel, naponta 11,5 millió köbméter vizet átemelve. A belvízi védeke­zésben az igazgatóságok 581 dolgozója vesz részt, legfon­tosabb feladatuk a folyamatos szivattyúzás, a csatornák, műtárgyak állapotának ellenőrzése, valamint az elöntéssel érintett területek bejárása.

Kitértek arra, hogy az elkövetkező hat napban nyugaton és délen 10-15 milliméter, másutt 3-7 milliméter csapadék várható. 

Ezt már olvasta!?

A belföldi úti célok a legnépszerűbbek szilveszterkor

A húsz legnépszerűbb úti cél között mindössze hét külföldi van.

A csütörtöki hőségben a szokásosnál mintegy tíz-húsz százalékkal többször riasztották a mentőket az országban.

Megérkeztek a dinoszauruszok!

Újra megnyitja kapuit Magyarország legnagyobb dinoszaurusz kiállítása 2017. április 13-án, csütörtökön a Veszprémi Állatkertben.

A legnagyobb elöntést, 23,8 ezer hektárt a Közép-Tisza vidékén regisztrálták.

Az Egyesült Államok keleti parti nagyvárosaiban óriási hó- és szélviharokra készülnek.

Na-Bed