Durva balesetet rögzített a fedélzeti kamera a 8-ason Kép: Youtube/Magyar Közút

Durva balesetet rögzített a fedélzeti kamera a 8-ason

Írta:  8200 Veszprém május 13 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Magyar Közút munkatársának élete centinken múlott. 

Kézi irányítás mellett haladt a forgalom a 8-as főúton Városlőd környékén, amikor egy szabályosan fékező járműbe egy másik hátulról belerohant. A Magyar Közút Zrt. így írt az esetről közösségi oldalán.

Ajkai mérnökségünk 2020. május 8-án a 8-as főúton, Városlőd környékén végzett kézi forgalomirányítás mellett gépi kaszálási munkákat. Tekintettel arra, hogy ezen útszakasz nehezebben belátható, ezért kétlépcsős forgalomkorlátozás kiépítése mellett, kézi irányítással, váltakozó forgalomirányítással biztosították a kaszáló munkagépet szakembereink. A helyszínen a kézi irányítás során szabályosan megálló autóba a mögötte lévő kisteherautó becsapódott. A szabályosan megálló jármű utánfutójáról a rakomány - ami egy kisebb ipari, úgynevezett gatter fűrész volt – előre repült és csak a szerencsén múlt, hogy a fűrészlap és a többi alkatrész nem találta el a mérnökségi forgalomirányító kollégánkat, aki így kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet.

Országosan mintegy 32 ezer kilométernyi utat kezelünk, amihez közel 526 millió négyzetméternyi zöldfelület is tartozik. A 64 ezer futballpályának megfelelő területen, főleg a tavaszi időszakban mérnökségi szakembereink nagyobb kapacitással végeznek kézi és gépi kaszálási munkákat, közvetlenül az út mellett. Ezért arra kérjük a közlekedőket, hogy a szokásosnál óvatosabban és körültekintőbben vezessenek, figyeljenek az előjelzésekre, korlátozásokra, a kaszálást végző szakemberektől és munkagépektől pedig tartsanak megfelelő távolságot.

 

Ezt már olvasta!?

Autó az árokban Veszprém határában

Személygépkocsi hajtott az árokba Veszprém és Nemesvámos között - közölte a police.hu

Öt bemutatója lesz a jövő évadban a veszprémi Pannon Várszínháznak

Az új előadásokkal együtt 21 darab lesz műsoron a színházban a következő évadban.

Játszóházban látták vendégül az autizmus spektrumzavarral élő gyermekeket

Az idei Pro Civitate-díjas AutiSpektrum Egyesület tagjainak gyermekeit látta vendégül a Veszprémi Kölyökpark a napokban.

Hétfőn 10°C-kal lesz hidegebb

Hétfő reggelre hidegfront érkezik. Számottevő csapadék nélkül.

Gyalogosan, kerékpárral is biztonságosan

A Veszprémi Rendőrkapitányság balesethelyszínelője hatodik osztályos gyerekeknek tartott előadást a biztonságos közlekedésről.

Bakony Média névjegykártya