Június 2-ig lehet beváltani a rezsiutalványokat a postákon Kép: posta.hu

Június 2-ig lehet beváltani a rezsiutalványokat a postákon

Írta:  MTI május 27 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Hamarosan lejár a rezsiutalványok beváltásának határideje, ezért érdemes ellenőrizni, hogy van-e még fel nem használt utalvány.

A pünkösdi ünnepi hétvégére való tekintettel május 31. helyett június 2-ig fogadja el a Magyar Posta az utalványokat, amelyek gáz- és villanyszámlák kifizetésekor használhatók fel - hívja fel a Magyar Posta a figyelmet az MTI-nek szerdán küldött közleményében.

A közleményben kiemelték, hogy a veszélyhelyzet miatt jelenleg csak a postákon lehetséges az utalványok beváltása. A posták többsége 18 óráig van nyitva, kistelepüléseken korábban zárnak, a nagyvárosokban a kiemelt posták 20 óráig várják az ügyfeleket.

A tavaly szeptemberben kézbesített utalványok túlnyomó többségét már felhasználták a jogosultak, az összes kézbesített mennyiség több mint 95 százalékát váltották be mintegy 22 milliárd forint értékben.

A Magyar Posta mintegy 2,6 millió jogosultnak kézbesített megközelítőleg 7,6 millió rezsiutalványt, amelyek beváltására 2019 szeptemberétől volt lehetőség. Az utalványokat földgáz- és villamosenergia szolgáltatás kifizetéséhez lehetett felhasználni. A befizetésnél az utalványok összege nem haladhatja meg a csekken szereplő összeget, a különbséget csak készpénzzel lehet kiegészíteni - tájékoztatott a Magyar Posta Zrt.

Ezt már olvasta!?

A lépcső nem lejtő

Fennakadt a Cserhát-lakótelep egyik lépcsőjén egy személyautó csütörtök délelőtt.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ)szerint a csütörtökön induló 2016/2017-es tanév sem lesz zavartalan.

Feltöltőkártyás mobilja van? Ez fontos lehet!

Július 1-jén megszűnnek azok a feltöltős SIM-kártyás mobiltelefon-szolgáltatásra vonatkozó előfizetői szerződések, amelyekről nem nyilatkoznak az előfizetők.

Tizenkét ittas sofőr az elmúlt 24 órában

A szolgálatot ellátó állomány tizenhat embert állított elő, köztük tizenkettőt ittas járművezetés gyanúja miatt.

A testvérétől lopott telefont

A töltőre helyezett mobiltelefont lopta el testvérétől B. C.

Bakony Média névjegykártya