Megszűnt a veszélyhelyzet, eltörölték a vásárlási idősávot

Írta:  8200 Veszprém június 18 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Hatályba lépett a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló kormány rendelet éjfélkor. Ezzel egyidőben a kormány járványügyi készültséget vezetett be.

A 2020. március 11-én kihirdetett, a  veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló rendelet szerinti, az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzetet megszünteti a kormány, jelent meg éjfélkor a Magyar Közlönyben. Ez tartalmazza azt is, hogy Magyarország egész területére egészségügyi válsághelyzet elrendelésével járványügyi készültséget vezetnek be.

A védelmi intézkedések része, hogy a tömegközlekedési eszközön, valamint az üzletben történő vásárlás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) kell viselni, és ez vonatkozik a vendéglátó üzlet belső (zárt) részében az ott dolgozókra is (a vendégek által látogatható területen). Ilyen eszközöket nem kell viselniük a hatodik életévét be nem töltött kiskorúnak.

A zenés, táncos rendezvények megtartására vonatkozóan is született rendelkezés. Ennek értelmében a zárt helyen vagy a nem zárt helyen tartott, zenés, táncos rendezvények – függetlenül annak nyilvános vagy nem nyilvános, valamint alkalmi vagy rendszeres jellegétől – abban az esetben tartható meg, ha a rendezvény helyszínén a jelenlévők létszáma – beleértve az ott foglalkoztatott személyeket – egy időben nem haladja meg az 500 főt.

A védelmi intézkedések nem szólnak az időseknek szóló vásárlási idősávról, így az a mai naptól nem él. Ezt Magyarország Kormánya is megerősítette Facebook-oldalán csütörtökön délelőtt 11 órakor.


 

Ezt már olvasta!?

Már kézbesíti a posta a nyugdíjasoknak a 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt

Az érintettek Orbán Viktor miniszterelnöktől is kapnak egy levelet.

Nehezen megy a tolatás Veszprémben, sok a koccanás a parkolókban

Tudatosabb hozzáállással és nagyobb körültekintéssel megelőzhetők a balesetek.

Ma véget ér a tanév

Megkezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció.

Május végéig lehet felhasználni a rezsiutalványokat

Május 31-ig lehet felhasználni a tavalyról megmaradt rezsiutalványokat.

Felfüggesztik a hitelek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét

Az év végéig felfüggesztik a magánszemélyek és vállalkozások mai napig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, a kormányülés szünetében a Facebook-oldalán.

Bakony Média névjegykártya