Megszűnt a veszélyhelyzet, eltörölték a vásárlási idősávot

Írta:  8200 Veszprém június 18 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Hatályba lépett a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló kormány rendelet éjfélkor. Ezzel egyidőben a kormány járványügyi készültséget vezetett be.

A 2020. március 11-én kihirdetett, a  veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló rendelet szerinti, az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzetet megszünteti a kormány, jelent meg éjfélkor a Magyar Közlönyben. Ez tartalmazza azt is, hogy Magyarország egész területére egészségügyi válsághelyzet elrendelésével járványügyi készültséget vezetnek be.

A védelmi intézkedések része, hogy a tömegközlekedési eszközön, valamint az üzletben történő vásárlás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) kell viselni, és ez vonatkozik a vendéglátó üzlet belső (zárt) részében az ott dolgozókra is (a vendégek által látogatható területen). Ilyen eszközöket nem kell viselniük a hatodik életévét be nem töltött kiskorúnak.

A zenés, táncos rendezvények megtartására vonatkozóan is született rendelkezés. Ennek értelmében a zárt helyen vagy a nem zárt helyen tartott, zenés, táncos rendezvények – függetlenül annak nyilvános vagy nem nyilvános, valamint alkalmi vagy rendszeres jellegétől – abban az esetben tartható meg, ha a rendezvény helyszínén a jelenlévők létszáma – beleértve az ott foglalkoztatott személyeket – egy időben nem haladja meg az 500 főt.

A védelmi intézkedések nem szólnak az időseknek szóló vásárlási idősávról, így az a mai naptól nem él. Ezt Magyarország Kormánya is megerősítette Facebook-oldalán csütörtökön délelőtt 11 órakor.


 

Ezt már olvasta!?

Álom marad az útfejlesztés Veszprémben?

A Kormány úgy döntött, hogy nem támogatja a 8-as és 82-es utak összeköttetését, valamint a megyeszékhelyre tervezett új völgyhidat sem.

Nyílt nap a Veszprémi Rendőrkapitányságon

Pályaválasztás előtt álló fiatalok ismerkedhettek meg a rendőri hivatással.

Kétszer annyi kalóriát égethet el az, aki bőségesen reggelizik

Az alacsonyabb kalóriaértékű reggeli fogyasztása növelte az étvágyat, különösen az édességek iránti vágyat.

Önerős beruházás az MTD-nél

300 millió forint összértékben valósított meg önerős beruházást a nemesvámosi MTD Hungária Kft. 

A jégről mentést gyakorolták

A hideg időnek köszönhetően egyre többen merészkednek a jégre. Könnyebb megelőzni a bajt, mint menteni.

Bakony Média névjegykártya