A nemzetközi együttműködést gyakorolják a Brave Warrior 2020 hadgyakorlat során a Bakonyban Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A nemzetközi együttműködést gyakorolják a Brave Warrior 2020 hadgyakorlat során a Bakonyban

Írta:  MTI szeptember 25 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A hadgyakorlatban 1500 ember és 500 jármű, köztük gyalogsági harcjárművek, páncélozott szállító harcjárművek és harckocsik vesznek részt.

A nemzetközi katonai együttműködést gyakorolják a Brave Warrior hadgyakorlat során a Bakonyban. A szeptember eleje óta tartó, pénteken befejeződő gyakorlat a NATO elvek szerinti minősítő gyakorlatra készíti fel a katonákat - hangzott el az MH Harckiképző Központ központi gyakorló- és lőtér Nullponti figyelőpontján tartott csütörtöki szakmai bemutatón.

Legoza Bálint ezredes, az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnokhelyettese elmondta: a Brave Warrior 2020 hadgyakorlatban 1500 ember és 500 jármű, köztük gyalogsági harcjárművek, páncélozott szállító harcjárművek és harckocsik vesznek részt.

A magyarok mellett szlovák, román és amerikai katonák gyakorlatoznak.

A csütörtöki bemutató során a magyar katonák harcát követhették a jelenlévők, a gyakorlat célja az volt, hogy ellenséget lassítsák, kedvező irányba tereljék és minél több veszteséget okozzanak számukra.

Bemutatták a Lynx gyalogsági harcjárművet, amely egészségügyi, parancsnoki és felderítő változatúvá építhető át. A gyakorlat során megfigyelhetők voltak a digitális katonaprogram eddigi eredményei is, melynek célja a haderő felkészítése a 21. századi hadviselésre. A program lényege, hogy informatikai és elektrooptikai eszközök használatával gyors és pontos információáramlást tesz lehetővé.
 

Ezt már olvasta!?

Nagycsütörtökkel elkezdődött a szent háromnap

Ez az egyházi év legfontosabb időszaka. 

Huszonhat közúti baleset történt a múlt héten

Az elmúlt hét Veszprém megyei baleseti eseményei számokban.

Vannak területek, ahol nagyobbat kell lépnünk

Porga Gyula polgármesterrel beszélgettünk a város előtt álló feladatokról.

2016. április 1-jétől megkezdődik a tavi viharjelzési szezon, amely október 31-ig tart.

Nevelőszülők napja a Veszprémi Állatkertben

Az idei évben mintegy 270 vendég érkezett az állatkertbe, ahol egy jókedvű, nevetésekkel teli, élmény dús napot tölthettek el.

Bakony Média névjegykártya