Információk a poliészter anyagról nem csak hobbivarróknak

Írta:  Támogatott tartalom október 20 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A nők egy része imád varrni. Régebben sokkal többen választották ezt a szabadidős tevékenységet. Ma már többféle hobbi közül válogathatunk, de azért még sokan gondolják azt, hogy a varrás egy remek hobbi. A varrás valóban egy kellemes kikapcsolódást ígér és csodálatosan felújíthatjuk az otthonunkat, amennyiben ez a kreatív tevékenység a hobbink, hiszen nagyon sok mindent varrhatunk a lakásunkba. Az új dekorációk pedig új színt visznek az otthonunkba és kicsit megújítják, felfrissítik otthonunk megjelenését.

Azok, akik rendszeresen varrnak, bizonyára ismerik a szabadidő anyagot, amelyet a legmagasabb prémium minőség jellemez. Az anyagból nagyon sokféle dekorációs elemet készíthetünk, csakúgy, mint a poliészter anyagból. A poliészter anyagot nem sokan ismerik, pedig nagyon sok mindent készíthetünk ebből az anyagból, amennyiben kicsit közelebbről megismerkedünk azzal.

A poliészter anyag alkalmas többek között babzsákok, hátizsákok, bevásárló táskák varrására, de készíthetünk belőle kültéri bútorokhoz huzatokat vagy székpárnákat. Ez az anyag alkalmas arra is, ha valamilyen eszközt, használati tárgyat szeretnénk vízállóvá varázsolni, így matracok, vagy babakocsik átalakítására is alkalmas.

A poliészter rendkívül strapabíró, emellett egy olyan könnyű anyag, amely lehetővé teszi, hogy ruházati cikkek és kárpitok is készüljenek belőle. A poliészter szálai színezhetők és alakíthatók, könnyű a gondozása és a tisztítása is.

Poliészter anyagot könnyedén, akár otthonunk kényelméből is választhatunk, hiszen remek webshopok állnak rendelkezésünkre, ahol sok-sok textília mellett, poliészter anyagokból is válogathatunk. A kínálatban sokféle poliészter anyag megtalálható, úgy mint vízálló, víztaszító, vízlepergető anyagok. 

A cikkben a poliészter anyagról osztunk meg néhány információt. Bemutatjuk, hogyan viselkedik az anyag, varrás közben és mire ügyeljünk, amikor ebből az anyagból készítünk dekorációt, székhuzatot vagy más hasznos dolgot.

• A cérna kiválasztása

Poliészterből sok mindent készítenek. Ruhákat, méretre kapható szebbnél – szebb anyagokat. A poliészter anyagot a legjobb poliészter cérnával varrni, így mindenképpen szerezzünk be ilyen cérnát, mert sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat, akár varrógéppel varrunk, akár a kézi varrást részesítjük előnyben.

• A tű gondos kiválasztása

Azok, akik rendszeresen varrnak, nagyon jól tudják, hogy varrás során az egyik legfontosabb dolog, hogy minőségi tűvel dolgozzunk. Poliészter anyagnál ez különösen így van, mivel az anyag rostjaiban könnyen eltörik a tű, ezért a tű minősége mindenképpen különös fontossággal bír. A túl kicsi tű sem ideális, de a túl nagy, vastag tűt is felejtsük el, hiszen a nagy és vastag tű kárt tehet az anyag rostjaiban.

• Érzékkel varrjunk

Amikor el kezdünk az anyaggal dolgozni, észre fogjuk venni, hogy kényesebb anyaggal van dolgunk, mint a pamut, azonban ez ne szegje kedvünket. Ha odafigyelünk arra, hogy mit kíván az anyag, azaz meg tanulunk vele bánni, akkor majd puhán és könnyedén siklik majd a kezünk alatt és nem fog sem gyűrődni, sem ráncosodni, sem pedig összeugrani az anyag.

A fotó forrása:

Denis Andricic / Shutterstock.com

Ezt már olvasta!?

Hétfőtől lehet pályázni a hűtőgépcsere-programra

Hétfőn reggel 8 órától lehet jelentkezni az államilag támogatott hűtőgép- és fagyasztócsere-programra, elsőként az észak-alföldi régióban.

A csökkentéssel a benzin átlagára 363 forintra, a gázolajé pedig 360 forintra mérséklődik.

Csökkent az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma

A laboratóriumi vizsgálatok az influenza A vírusát igazolták a beküldött minták többségében.

Virsliket és bejgliket vizsgált a hatóság

A 19-féle mintavételezett virsli közül 5-féle termék esetében merült fel kifogás. A vizsgált 8-féle bejgli esetében valamennyi megfelelt az élelmiszerkönyvben meghatározott jellemzőknek.

Már a kata is lehet online

A katásoknak február 25-éig kell elküldeniük a 19KATA nyomtatványt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV). 

Bakony Média névjegykártya