A hajolajból készített hajpakolás 6 előnye Fotó: Christo / Shutterstock.com

A hajolajból készített hajpakolás 6 előnye

Írta:  Támogatott tartalom október 23 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A hajkoronánk, személyiségünk egyik kifejezője. A hajunk állapota nem csak az önbizalmunkra van jelentős hatással, hanem azt is nagyban meghatározza, hogy a környezetünkben élő emberek hogyan és miként vélekednek rólunk. A nők nagyon szeretnek önmagukkal, a kinézetükkel foglalkozni és a legtöbb nő számára igenis fontos, hogy a hajkoronája ragyogó, ápolt és gondozott legyen. Manapság egyre többen fordulnak a természetes hajápolás irányába. A hajolaj is a természetes hajápolás szerves része, mindamellett, hogy nagyon sok pozitív hatással rendelkezik az olajos ápolás, táplálás. A hajolaj, a minőségi hajpakolás nem csak a haj hatékony növekedését segíti elő, nem csak a haj töredezettségét állítja meg, hanem a fejbőr keringését is stimulálja és ez a hatás a haj növekedését is fokozza. A cikkben a hajolajos pakolás 6 előnyét mutatjuk be.

• • Megelőzi a fertőzések kialakulását

A fejbőr viszketésének sok oka lehet. A nem megfelelő hajápolás, illetve a bakteriális és gombás fertőzések is okai lehetnek, ha sokat viszket a fejbőrünk. Ha nem megfelelő sampont használunk, ha nem fordítunk gondot a fejbőr tisztántartására, akkor a fej bőrének pórusai is eltömődnek, és a fejbőrön megtapadt szennyezőanyagok okozhatnak gombás és bakteriális fertőzéseket, sőt korpásodás is kialakulhat, amely nem csak viszketést idéz elő, de sok kellemetlenséget is okozhat. Az olajos hajpakolás azonban gyengéden segít a szennyezőanyagok eltávolításában és a fejbőrviszketés problémájának megszüntetésében.

• • Fokozza

• • a haj növekedését

A fej bőrének is tápanyagokra van szüksége. Elsősorban a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozással biztosíthatjuk a fejbőr számára az alapvető tápanyagokat, de vérkeringést fokozó, hajhagymákat erősítő olajos pakolásokat is alkalmazhatunk, amelyek serkentik a haj növekedését és erősítik a hajszálakat.

• • A haj

• • pakolás antioxidáns vitaminokat juttat a fejbőrbe

Az antioxidáns vitaminok kiemelten fontosak a szerveztünk számára. Ilyen az A -, C-és az E-vitamin. Az E-vitamin különösen fontos szereppel bír a haj egészségének fenntartása szempontjából. A növényi olajok különösen gazdag forrásai ennek az antioxidáns vitaminnak, amely remekül táplálja a hajszálat a gyökerektől, egészen a hajvégekig. Az E-vitaminban gazdag hajpakolások egészségessé varázsolják a hajkoronánkat és a fejbőr egészségét is biztosítani tudják.

• • Védelmet jelent a káros hatású UV-sugarakkal szemben

A hajolajok rendszeres használata extra védelmet jelenthet a káros hatású UV-sugarakkal szemben. A növényi olajok, a növényi fenolok természetes forrásai, amelyek megakadályozzák, hogy az UV-sugarak kifejtsék káros hatásaikat a hajszálakon. A káros hatású UV-sugarak ugyanis roncsolják a hajszálat, hiszen hatásukra a haj töredezetté és fakóvá válik.

• • Megregulázza a hajszálakat

A hullámos, göndör hajjal megáldott nők sokat kínlódhatnak a hajukkal, hiszen egy ilyen típusú hajat nehéz karbantartani, megregulázni. Az olajos hajtáplálás azonban könnyebben kezelhetővé teszi a hajat és laza, lágy fürtöket eredményez.

• • Csökkenti a hajhullást

Minden nő dús hajkoronára vágyik, azonban ez nem sok nőnek adatik meg. A hajolajos fejmasszázs és hajpakolás viszont nagyon sok ásványi anyagot és vitamint, azaz olyan tápanyagokat tartalmaz, amelyek táplálják a hajszálakat. A fejbőrmasszázs pedig élénkíti a keringést és ez segít a haj növekedésében, a dús hajkorona elérésében. Amennyiben nincs időd rendszeresen hajpakolást alkalmazni, úgy a hatékony hajnövekedés elérésében a Gettik is segíthet és nagy segítség lehet, ha vékonyszálú hajad van. Az online webshopból történő vásárlás megkönnyíti az életünket, hiszen sokkal egyszerűbben vásárolhatunk, mintha személyesen tennénk azt.

 

Ezt már olvasta!?

A hajléktalanokat érintő jogszabályi változás az egész társadalom érdekét szolgálja

Az október 15-én életbe lépő jogszabály-módosítás azt célozza, hogy ne legyen utcán éjszakázó hajléktalan és az állampolgárok zavartalanul használhassák a közterületet.

Változik a forgalmi rend a 8. sz. főúton Veszprémben

Az új Budapesti csomópontnál május 4-től július végéig lezárják a 8. sz. főút Körmend felé vezető oldalán a külső sávot mintegy 1,3 km hosszban.

Közlekedési ellenőrzés Veszprém megyében

Elsősorban a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték a rendőrök.

Ismét járható a menekülő út

Fél éve kezdték el felújítani a Remete utcai hidat, szerda délelőtt újra átadták a forgalomnak.

Az előző hetinél 35 százalékkal kevesebb, 23 600 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. 

Bakony Média névjegykártya