Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, amikor nyomtatót vásárolunk? Fotó: superelaks / Shutterstock.com

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, amikor nyomtatót vásárolunk?

Írta:  Támogatott tartalom október 23 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A megfelelő nyomtató kiválasztása nem is olyan egyszerű feladat. Az, hogy milyen nyomtatót vásároljunk, attól is függ, hogy mire szeretnénk azt használni. Amennyiben csak otthoni használatra szánjuk és csak keveset fogunk nyomtatni, úgy elegendő lehet egy kétpatronos nyomtató, de akinek professzionális és színes nyomtatásra is szüksége van, úgy a tintasugaras, vagy a lézernyomtató mellett szükséges dönteniük. A cikkben azokat a szempontokat soroljuk fel, amelyeket szem előtt kell tartani, amikor nyomtatót szeretnénk vásárolni.

A nyomtatás minősége

A legjobb nyomtatási minőséget talán a lézernyomtatók biztosítják, de nem mindenki szeretne otthoni használatra egy költségesebb nyomtatóeszközt vásárolni. A nyomtatás minőségét nagyon sok minden befolyásolja. Az, hogy milyen dokumentumot tartunk nyomtatást követően a kezünkben, függ a nyomtató minőségétől, annak meghatójától, a nyomtatófejtől és természetesen a tonertől is. Arra mindig gondosan ügyeljünk, hogy csak a nyomtatónkkal kompatibilis tonert vásároljuk meg és mindent megbízható helyről, gyártótól, cégtől. Ha egy Samsung Xpress M2026W nyomtatóval rendelkezünk, akkor Samsung M2026 toner lesz számunkra a legjobb választás. A legjobb, ha webshopból vásárolunk, hiszen számtalan termék érhető el ily módon és a saját életünket is megkönnyítjük az online vásárlással.

A nyomtatás sebessége

A nyomtatási sebesség milyensége sok szempont miatt is lényeges. Sokan egyenesen idegőrlőnek tartják, ha a nyomtató lassan dolgozik és sok irodában is a hatékonyság, illetve a gyorsaság az elsődleges, amit egy gyorsan, mégis kiválóan működő nyomtató nagyon meg tud könnyíteni. Aki gyorsabb sebességgel bíró nyomtatóra vágyik, mindenképpen tartsa szem előtt, hogy a nagyobb nyomtatási sebesség általában rosszabb képfelbontási minőséget von maga után. Ha tehát sokat fogunk nyomtatni, akkor a nyomtatási sebesség fontos tényező lesz a vásárlással kapcsolatos döntés meghozatala során.

Az egyszerű használat

A mai, digitális világban is az egyik legfontosabb szempont az emberek számára, hogy a megvásárolni kívánt elektronikai, vagy digitális eszközök használata egyszerű legyen. Senki sem szereti a bonyolult dolgokat. Egy irodában, ahol percenként használatban van a nyomtató, nem is lehet elvárni, hogy mindenki tökéletesen értsen egy bonyolult nyomtatóhoz, ezért a cég vezetőjének mindenképpen olyan eszközöket kell beszereznie, amelyek használatának elsajátítása minden ott dolgozónak könnyedén megy.

Hordozható vagy asztali

Ma már sokféle méretben és formában fellehetők a nyomtatók a piacon. Ha elég számunkra egy kisebb nyomtató, vagy nincs helyünk nagyobb nyomtató elhelyezésére, akkor kompromisszumot kell kötnünk és egy kisebb méretű, egyszerű nyomtatót szükséges beszereznünk. Az irodákban azonban már szükség lehet szkenner és kiterjedtebb fénymásolási nyomtatási funkciókra, így egy cégnek, vállalkozásnak, komolyabb nyomtatóra is szüksége lehet.

Az adathordozótól is függ milyen nyomtatót választunk

Ma már nem csak asztali számítógépről, hanem más adathordozóról is nyomtathatunk. Amennyiben ilyen céllal vásárolunk nyomtatót, akkor vásárlás előtt meg kell arról bizonyosodnunk, hogy a nyomtatónk kompatibilis lesz ezekkel az eszközökkel és azt is tudnunk kell, hogy a nyomtató csupán egyszerű grafikákat, vagy magas minőségű, kiváló felbontású fényképet, egyéb képeket is nyomtat. Ebben az esetben is ügyeljünk a minőségre, és ha Samsung nyomtatót vásároltunk, akkor legyünk vele tisztában, hogy ehhez az eszközhöz csakis a minőségi Samsung toner a kompatibilis.

 

Ezt már olvasta!?

Hivatalos jégpálya nyílt a Velencei-tavon

Megnyílt a jégpálya az Agárdi Popstrandon, a Velencei-tónál - tájékoztatta az MTI-t a programok főrendezője szombat reggel.

Csoportos garázdaság a váróteremben

A veszprémi rendőrök négy személyt állítottak elő a helyi kapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A túrák előtt és után is figyelni kell a veszélyekre, tünetekre.

A bölcsődei, óvodai helyek számának növelése mellett cél az ellátás minőségének javítása, a szolgáltatások fejlesztése is.

Részletekben is fizethető a személyi jövedelemadó

A kedvező lehetőség feltétele, hogy a még fizetendő személyi jövedelemadó és egészségügyi hozzájárulás összege ne haladja meg a kétszázezer forintot.

Bakony Média névjegykártya