Canon vagy HP? Segítünk a választásban! Fotó: Dmytro Vietrov / Shutterstock.com

Canon vagy HP? Segítünk a választásban!

Írta:  Támogatott tartalom október 24 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Egy nyomtató megvásárlásánál tudnunk kell, milyen feladatokra akarjuk azt használni, majd ez alapján kell kiválasztanunk a megfelelő terméket. Ilyenkor még egy fontos döntést muszáj hoznunk, mégpedig hogy melyik márka mellett tesszük le a voksunkat. Népszerű a Canon és a HP is – nézzük, mit kínálnak ezek a gyártók.

Két brandet összehasonlítani nem lehet teljesen objektíven, nincs is jó válasz arra, hogy a Canon vagy a HP gyárt-e jobb nyomtatókat. Ám ha szétnézünk a cégek hivatalos honlapjain, megtalálhatjuk az alapértékeiket, amelyekről aztán eldönthető, mennyire illeszkedik abba, amit keresünk.

Canon – nagy teljesítmény, kompakt kialakítás

A Canon egy japán multinacionális vállalat, amelynek kiemelkedő szakterülete a nyomtatók gyártása. Az alapítás éve 1937, de a jogelőd már 1930-tól üzemelt, ekkor a filmiparhoz használt eszközöket készítettek. Nagyon hamar, már 1958-ban megjelentek Magyarországon, irodatechnikai eszközöket kínálva az érintett vállalkozások számára. Ilyen a Canon Pixma TS3350 nyomtató is, amelyhez a Canon TS3350 patron illik.

Ami a cég honlapját illeti, a nyomtatókról elsősorban azt írják, egyrészt nagy teljesítményűek, másrészt kompakt kialakításúak. Nem kérdés, hogy egy egyéni vállalkozó, de egy kis- és középvállalkozás számára is szükség van ezekre a tulajdonságokra a sikerekhez. Eszközeik erőssége a megbízható működés, azaz a javítási költségek miatt nem kell aggódni. Ami a hitvallásukat illeti, azt a „kyosei” japán kifejezéssel írják le. Ennek jelentése, hogy a közjó érdekét szem előtt tartva törekednek az együttélésre és a közös munkára.

HP – fókuszban a biztonság

Az amerikai HP, amely korábban Hewlett-Packard néven vált ismertté, elsősorban a biztonságot emelte ki nyomtatói kapcsán. A gyártó egyenesen a világ legbiztonságosabb nyomtatóinak nevezi termékeit, ami kifejezetten megnyugtatóan hangzik. A multinacionális informatikai vállalat mindig törekszik az innovatív megoldásokra, ez pedig az évről évre modernebb és egyre inkább felhasználóbarát termékeiken is meglátszik. Ennek kapcsán meg kell említenünk a cég népszerű termékét, a HP LASER MFP 135A lézernyomtatót, amelyhez a HP LASER MFP 135A toner passzol.

 

Ezt már olvasta!?

Mától változik több, a családokat érintő jogszabály

Több, a családokat érintő jogszabály változik január 1-jével.

Kampány indult a helyes szájápolásért

A magyarok jelentős része fogágybetegségben szenved.

A fűtési szezon vége nem jelent feltétlen biztonságot

Az elmúlt években végzett megelőző tevékenység ellenére nőtt a szén-monoxid-mérgezéssel összefüggő halálesetek száma Veszprém megyében. 

Nyolc ittas járművezetőt fogtak

Hét embert állítottak elő az elmúlt 24 órában a megyében, köztük hármat bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. 

Ketten indulnak a képviselői mandátumért

Eldőlt, milyen sorrendben szerepelnek a jelöltek a veszprémi időközi választáson.

Bakony Média névjegykártya