A felújított számítógépek a jövő céges megoldásai Fotó: Elnur / Shutterstock.com

A felújított számítógépek a jövő céges megoldásai

Írta:  Támogatott tartalom október 29 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A 2020-as járvány kapcsán meg jelentősen megnőtt az otthoni munkavállalás mértéke. Ez azonban felhívta a figyelmet arra, hogy az informatikai kapacitások, amelyek a magyar kis- és középvállalkozásokat jellemzik, nem elégségesek a Home Office-igények kiszolgálására. Ha az otthoni géppark felújításában gondolkozunk, érdemes lehet akár egy használt számítógépet is megfontolni. Nézzük, mely érvek szólnak a használt eszközök mellett!

Használt eszközök - de honnan is?

Sokunkban merülhet fel a kérdés, hogy miért is érdemes mások által levetett eszközöket vásárolni. A választ egészen máshol kell keresnünk: a használt számítógépek olyan vállalkozásoktól származnak, amelyek egyben vagy részeiben újították meg gépparkjukat, és a már nem elégséges  számítókapacitású eszközeiktől megszabadultak. Ilyen eset lehet például, amikor egy új szoftveres megoldást vezet be egy cég, amely kapcsán kiderül, hogy bizonyos régebbi számítógépeik nem bírják ennek futtatását.

A leselejtezett gépeket a Technimax szakemberei átveszik és megkezdődik egy komplex felújítási folyamat. A hardverek tisztítása, fertőtlenítése után beazonosításra kerülnek azok a részelemek, amelyek nem működnek kifogástalanul. Ezeket a szakemberek kicserélik, majd a számítógépet szoftveresen is megtisztítják, a memóriát kiürítik. Így kapnak egy korábban használt, de teljességgel felújított, kifogástalanul működő számítógépet.

Ez az eljárás asztali és hordozható eszközök esetén teljesen hasonló. A jó hír, hogy a használt jelző nem jelenti azt, hogy az eladó arra számítana, hamar tönkremennek ezek a készülékek - éppen ezért általánosságban 1 év garanciát biztosít hozzájuk, valamint szervizelésüket ezt követően is vállalja.

Ha pedig a sorok olvastán megszólalna bennünk a vészharang, miszerint biztosan rossz minőségű vagy alacsony kapacitású eszközökről van szó, ezt a félelmet is eloszlatnánk.  A használt számítógépek jellemzően a legmagasabb minőséget képviselik, a legjobb márkákat jelentik és a kapacitásigények teljes skáláját kielégítik.

Egy új munkagép vásárlása esetén érdemes tehát megfontolni a használt számítógépeket is, melyek mellett számtalan érvet lehet felsorakoztatni. A technimax.hu weboldalon megtalálható a teljes kínálat, amelyből átláthatóan és könnyedén inspirálódhatunk céges vagy magán vásárlásainkoz egyaránt.

 

Ezt már olvasta!?

Már a kifutóval ismerkednek a veszprémi kistigrisek

Megkezdődött a kistigrisek kiszoktatása a külső bemutatóhelyükre a Veszprémi Állatkertben.

Már vasárnap is csökkent a fogyasztás

A tavaszi óraátállítás után már vasárnap csökkent a villamosenergia-fogyasztás a szombatihoz képest.

A karbantartás az e-matrica értékesítési rendszerre nem terjed ki.

Védőmaszkok a kórházi dolgozóknak

A Csolnoky Ferenc Kórházban tett látogatást a Megyei Védelmi Bizottság elnöke szerda délután.

Nem engedik el az Utcazene Fesztivált a szervezők

A nemzetközi koncertek elmaradnak, de jönnek utcazenészek és lesz Food Truck Show. 

Bakony Média névjegykártya