A magyarok nem kérnek a koronavírus elleni védőoltásból

Írta:  euronews november 18 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az orosz és a kínai vakcínát még többet utasítják el. A hazai gyártásban bíznak a legtöbben. 

A magyarok túlnyomó része biztosan nem oltatná be magát koronavírus elleni vakcinával, derült ki az Euronews kutatásából. Az Opinio által 1231 fős mintán végzett reprezentatív felmérés eredménye szerint a megkérdezettek mindössze 17 százaléka adatná be magának az oltást, ha a vakcina elérhetővé válna. 47 százalék egyértelműen elutasította az oltás lehetőségét, 36 százalék pedig még nem döntötte el.

Ez a fokú bizalmatlanság világszinten is kiemelkedő. A Nature magazinban október végén megjelent, a Föld lakosait reprezentáló felmérésből az derült ki, hogy a bolygó lakosságának több mint 60 százaléka kérné az oltást, ha az elérhetővé válna, tizennégy százalék nem tudja és mindössze mintegy tizenöt százalék mondta azt, hogy biztosan nem kérne vakcinát.

A magyarországi felmérésből az is kiderült, hogy az oltást választók milyen arányban fogadják el a különböző országokban készült vakcinát. A legtöbb megkérdezett egy Magyarországon gyártott védőoltást választana, valamivel kevesebben kérnének az amerikai fejlesztésű vakcinából, a magyar kormány által megrendelt orosz gyártmányú oltószert viszont egyértelműen elutasítják, a megkérdezettek mindössze 7 százaléka oltatná be ezzel magát, és ennél is kevesebben, mindössze 4 százalék kérne a kínai vakcinából.

Ezt már olvasta!?

Vegyes ármozgás a kutakon

A benzinesek jártak jól.

Megszűnik a termelés a nemesvámosi MTD-nél

Az intézkedés várhatóan 465 főt érint.

Duplájára nőtt a diabéteszesek aránya

Tizenkét év alatt megduplázódott Magyarországon a cukorbetegek aránya.

Veszprém is csatlakozik a hulladékcsökkentési héthez

A programok során segítségül hívják a művészeteket, az érzelmeket és a képzeletet!

Bemutatták a Petőfi Színház új évadát

Szeles József rendezőként mutatkozik be a Petőfi Színházban a sok izgalmas darabot tartogató 2016/2017-es évadban.

Bakony Média névjegykártya