Az idei karácsonyi csomagszezon erősebb a korábbiaknál

Írta:  MTI december 17 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az idei karácsonyi csomagszezon erősebb a korábbi évekhez képest, a csomagok száma jelentősen meghaladja az egy évvel ezelőtti mennyiségeket - közölte a Magyar Posta szerdán az MTI-vel.

A közleményben felidézik, a Magyar Posta - a webáruházakhoz hasonlóan - már december elején jelezte, hogy 18-áig célszerű a csomagot feladni, hogy az garantáltan eljusson a címzetthez karácsonyig.

A webáruházaktól kapott információk szerint a járvány miatt jóval több az online rendelés, és ezzel együtt a csomag is. Emellett a postákon is többen adtak fel csomagot a tavalyihoz képest, december első két hetében mintegy 15 százalékkal ugrott meg a feladott csomagok száma, a postai üzemekbe beérkezett csomagmennyiség pedig ebben az időszakban megközelítőleg negyedével nőtt.

A Magyar Posta közleményében kiemelte, a nagyobb csomagvolumen feldolgozását az újonnan indult telephelyek is segítik, köztük a november elején átadott Fóti Logisztikai Központ is jelentősen hozzájárult az eredményes feldolgozáshoz és kézbesítéshez.

A járvány miatt nőtt a csomagautomaták népszerűsége is. A Magyar Posta csomagautomatáinak leterheltsége a kiemelt karácsonyi szezonban 30-40 százalékkal magasabb - tájékoztatott a Magyar Posta.

Törőcsik Gergő, a Magyar Posta Zrt. csomagtermékmenedzsment igazgatója a közleményben elmondta, hogy népszerűek a csomagautomaták a városiak körében, hiszen könnyen elérhetők és megközelíthetők. A csomagok átvétele vagy feladása gyors és egyszerű, ráadásul érintésmentes. Azt tapasztalják, hogy idén az élelmiszerüzletek közvetlen közelében lévő automaták népszerűsége nőtt leginkább.

A csomagautomatákban jellemzően két munkanapig biztosított a csomagok átvétele, a tapasztalat azonban azt mutatja, hogy ügyfeleik jellemzően 24 órán belül átveszik csomagjaikat, ami a mostani karácsonyi szezonban kiemelten fontos - tette hozzá a Magyar Posta igazgatója.
 

Ezt már olvasta!?

Az ország harmadik legjobbjai műszaki mentésben a veszprémi tűzoltók

Huszonkilenc csapat összesen több mint százötven tűzoltója mérte össze tudását és erejét. 

Megnyílik a veszprémi óvóhely a látogatók előtt

Az érdeklődők beléphetnek a színház, a könyvtár, valamint a helyi rádió máskor nem látogatható helyiségeibe is a hétvégi kulturális örökség napjain. 

A dob szerda már a múlté

Az önkormányzat elindította a “Randi szerda” elnevezésű programját, amikor is a veszprémi fiatal párok jelentős kedvezménnyel szórakozhatnak.

Több mint 3 tonna lejárt édességet vontak ki a forgalomból

Összesen 30 tonna (64 raklap) édességet vizsgáltak át a Nébih szakemberei.

Személyes adatok voltak elérhetők a Belügyminisztérium járműszolgáltatási platformján

Magas kockázatú adatvédelmi incidens történt a Belügyminisztérium járműszolgáltatási platformjánál (JSZP), amikor a tesztüzemben személyes adatok kerültek ki.

Bakony Média névjegykártya