5 érv amiért érdemes munkavédelmi csizmában dolgozni télen!

Írta:  Támogatott tartalom december 21 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A munkavédelmi csizma a legjobb téli barát, ha szabadban végzett munkáról van szó. Függetlenül attól, hogy a munkája szólítja a szabadba még ezekben a hónapokban is, a ház körül végez munkát vagy a hobbijának hódol, a lábak védelme mindig kiemelt szerepet kap. Hiszen a komfort és a biztonság mellett ilyenkor a hideg ellen való védekezés és a csúszásmentesség is a kiemelkedő szempontok közé kerülnek. Íme öt olyan érv, amelyek megmutatják, miért érdemes munkavédelmi csizmában dolgozni télen!

1. Szárazon és melegen tartja a lábakat!

A csizmákon levő vízlepergető rétegnek hála, ezek a lábbelik nem áznak át akkor sem, ha csapadékos időben dolgozik kültéren. Hiszen ha az ember zoknija az első néhány méter megtétele után átázik, az nem csak nagyon kellemetlen, de az egészségre is veszélyes, hiszen innen egyenes út vezet a meghűléshez vagy a felfázáshoz. Természetesen önmagában az, hogy a lábak szárazon maradnak, nem véd a hideg ellen. A csizmákban található speciális, kiválóan szigetelő légzésaktív WINTHERM bélés és szénszálas latex talpbetét viszont igen. Így szárazon és melegen tarthatja a lábait akkor is, ha a hőmérő higanyszála bőven nulla fok alatt van.

2. Csúszásmentes talppal vannak felszerelve!

A téli kültéri munkálatok során az egyik legnagyobb veszélyt a csúszósra fagyott felületek jelentik. Hiszen ilyenkor elég egy óvatlan pillanat ahhoz, hogy az ember elveszítse az egyensúlyát. Éppen ezért ezek a munkavédelmi csizmák nedves acél és kerámiafelületeken bevizsgált SRC csúszásmentes minősítésű talppal vannak felszerelve, amelynek köszönhetően még a jegesre fagyott járdán sem kell óvatosan lépkednie. Ez pedig hatalmas biztonságérzetet ad a téli fagyok idején és tökéletes lehetőséget teremt arra, hogy csak az elvégzendő feladatára koncentráljon.

3. A kompakt kopásállóság strapabíróvá teszi őket

A kompakt kopásállóságnak köszönhetően egy ilyen munkavédelmi csizma megvásárlása hosszú távú befektetésnek számít, ugyanis magas megterhelés mellett is megőrzik minőségüket és funkcióikat. Ez pedig azt jelenti, hogy a következő években biztosan nem lesz gondja a munkavédelmi csizma vásárlással, ha most minőségi terméket választ - például a veszprémi Grandis üzletéből.

 

4. Vágásbiztos típus is elérhető belőle

Ha olyan munkát végez, amelyhez szükség van a kiemelt biztonságra, akkor érdemes vágásbiztos fényvisszaverő részekkel ellátott védőcsizmát beszereznie, amely talpátszúrás elleni védelemmel is felszerelt és a magasból leeső tárgyakban is ellenáll. Valódi páncélként védik a lábakat ezek a tűzálló cérnával varrt, TNT légzésaktív béléssel, kopásálló TE-POR membránnal, hideg elleni minősítéssel, fémmentes talpátszúrás elleni védelemmel ellátott modellek.

5. Kényelmes viseletet biztosítanak

A biztonság mellett a kényelem is nagyon fontos szempont, amely nem merül ki a lábak szárazon és melegen tartásával. Hiszen olykor hosszú órákat is el kell töltenie úgy, hogy ezt a lábbelit viseli munka közben. A minőségi munkavédelmi csizmák cserélhető, antibakteriális talpbetéttel, légzésaktív szellőző béléssel vagy cserélhető, antisztatikus, lélegző, nedvességet elnyelő anatómiai talpbetéttel vannak ellátva, amely már önmagában megalapozza a komfortot. Emellett bizonyos modellek esetében tovább fokozza mindezt egy felhúzást segítő hurok is, amely megkönnyíti a csizma le-és felhúzását.

Ezt már olvasta!?

Zárva tart a NAV augusztusban két településen

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága balatonfüredi és zirci ügyfélszolgálatai augusztusban zárva tartanak.

Demonstrációt tartanak a Házgyári úton

Demonstráció miatt félpályás útlezárás lesz érvényben pénteken a várost elkerülő 830-as számú úton.

Új völgyhíd épül Veszprémben

A Modern városok program részeként összekötik a 8-as és 82-es utat, és új völgyhíd épül Veszprémben.

Kinyitott a karácsonyi vásár

Ünnepi hangulat költözött a belvárosba, pénteken kinyitott a karácsonyi vásár a Kossuth utcán.

Négy önkormányzati tűzoltóság gyarapodik a megyében

A pályázók csaknem 148,5 millió forintért vehetnek át védő- és tűzoltótechnikai eszközöket, továbbá 54 millió forint értékben maguk szerezhetnek be egyéb eszközöket.

Bakony Média névjegykártya