Levonulóban a járvány

Írta:  MTI március 09 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Ennek ellenére továbbra is a főváros és tizenhárom megye több egészségügyi intézményében van részleges vagy teljes látogatási tilalom.

Levonulóban van az influenzajárvány, az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb összesített adatai szerint az országban február 29. és március 6. között az előző hetinél 17 százalékkal kevesebb, 36 400 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

A jelentés szerint a 9. héten Budapesten és 15 megyében csökkent, két megyében (Somogy, Vas) nem változott, két megyében (Csongrád, Hajdú-Bihar) viszont emelkedett az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma a 8. héthez viszonyítva.

Az orvosnál megjelent betegek kormegoszlásában nem történt lényeges változás az előző hetekhez képest, továbbra is a gyerekeket érinti leginkább a betegség.

Az epidemiológiai központ honlapján közzétett jelentés szerint az OEK laboratóriumában végzett virológiai vizsgálatok során a betegek túlnyomó többségénél influenza B vírust mutattak ki.

A veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban még él a teljes látogatási tilalom. 

Ezt már olvasta!?

Erős keresztény Európára van szükség

A negyedik gyertya is felgyulladt a város adventi koszorúján vasárnap este a Szentháromság téren.

A munkálatok során a szükséges vastagságú aszfaltréteg terítésén túl az autóbuszmegállók felújítása, az árkok, padkák, átereszek és hidak javítása is megtörténik.

Tovább finomítják a Program feltételeit

A Széchenyi Kártya Program fennállásának legeredményesebb évét tudhatja maga mögött a KAVOSZ Zrt.

Lezárják a Völgyhidat

Szombaton délelőtt előreláthatólag fél órára.

Szarvas Andrea nyerte a Magyarország Szépe versenyt

A győztes egy évig viselheti a Miss World Hungary címet és képviselheti Magyarországot a verseny decemberi világdöntőjén Kínában.

Na-Bed