Országszerte ellenőrizték az autósokat a rendőrök

Írta:  MTI március 29 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Alkoholmérgezéssel senkit nem kellett idén kórházba vinni az ünnepek alatt.

Húsvétkor országszerte ellenőrizték az autósokat a rendőrök - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában, ahol arról is beszámoltak, hogy alkoholmérgezéssel senkit nem kellett idén kórházba vinni.

A rendőrségi akció célja az ittas vezetők kiszűrése volt. Az összes megállított sofőrrel megfújatták a szondát, a tapasztalatok szerint ugyanis húsvétkor kétszer annyian vezetnek ittasan, mint máskor. Néhány helyen a csomagtartók tartalmát is átvizsgálták a rendőrök.

 

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI megkeresésére azt közölte, hogy az ellenőrzésekről szóló összesített adatokat kedden teszik közzé.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az M1 aktuális csatornának úgy nyilatkozott, hogy idén hétfőn kora estig senkit nem kellett alkoholmérgezéssel kórházba vinni. A húsvét azonban nem volt eseménytelen a mentősök számára: csak az elmúlt napban több mint 2500 riasztást kaptak - hangzott el a tudósításban. 

Ezt már olvasta!?

Nevelőszülők napja az állatkertben

Több mint négyszázan fogadták el az intézmény meghívását. 

A járdán ütötte el a gyalogost

A 48 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett. 

A március 15-i demonstrációjukon felszólították a kormányfőt és az államfőt, hogy kérjenek bocsánatot "az elmúlt hat évben megalázott pedagógusoktól."

Megnyílik a veszprémi óvóhely a látogatók előtt

Az érdeklődők beléphetnek a színház, a könyvtár, valamint a helyi rádió máskor nem látogatható helyiségeibe is a hétvégi kulturális örökség napjain. 

Fokozott figyelmet kér a közutakon a rendőrség

A rossz látási viszonyok és csúszós utak jelentősen nehezítik a közlekedést.

Na-Bed