Hétfőtől várják a nevezéseket az Aranyanyu díjra

Írta:  MTI április 19 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Hétfőtől lehet nevezni a legjobb orvosnőket, pedagógusokat, egészségügyi szakdolgozókat és szociális területen dolgozó nőket a Richter Aranyanyu Díjra.

A díjat azért alapította hat évvel ezelőtt a Richter Gedeon Nyrt. és Rácz Zsuzsa író, hogy támogassa a nők önbecsülésének és társadalmi megbecsülésének növelését - közölték az MTI-vel a szervezők. A Richter Aranyanyu Díjjal az elmúlt öt évben eddig 37 segítő szakmában dolgozó nőt tüntettek ki, így általuk olyan területek is figyelmet kaphattak, mint a gyermekpszichiátria, a gyermekvédelem, a kórházpedagógia, a koraszülött-ellátás, a magyarországi romák helyzete vagy éppen a droghelyzet.

Tavaly az elismerést alapítók új kategóriát hoztak létre, így először kaphatták meg az elismerést a szociális területen dolgozó nők. Ebben az évben is négy kategóriában várják az ajánlásokat szeptember 15-ig a kiírás holnapján, ahol egy maximum 1500 karakteres, személyes történetben kell bemutatni a jelölni kívánt szakembert, kiemelve a jelölt elhivatottságát, személyiségét, egyediségét és azt, hogy miért tartja érdemesnek őt jelölője a díjra.

A zsűri által kiválasztott döntősökről kisfilm készül, majd a közönség internetes szavazással dönthet a nyertesekről. A zsűriben Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Rácz Zsuzsa író, Kriston Andrea tréner, Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó, valamint Dobó Kata színésznő foglalnak helyet.

A díjátadót novemberben tartják. 

Ezt már olvasta!?

Hógömbben hangoldóhatunk az ünnepekre

Egy óriási "hógömb" épült az Óváros térre, amely számos programnak ad otthont a következő napokban.

Másfél órán belül elfogták a kerékpártolvajt

A veszprémi nyomozók lopás miatt gyanúsítottként kihallgattak egy 35 éves dunaújvárosi férfit.

Nem lehet gazdaságosan bővíteni a Veszprém Arénát

A jelenlegi döntés nem érinti a Veszprém Aréna jobb megközelítését szolgáló 8-as és 82-es főutak összekötését, valamint a többi veszprémi beruházást.

Májusra minden okmányirodában, kormányablakban lesz jelnyelvi szolgáltatás

A táblagép segítségével igénybe vett tolmácsszolgáltatás költséghatékony és innovatív megoldás.

Rálőtt szomszédja kutyájára

Légpuskával lőtte meg szomszédja négylábúját egy várpalotai férfi.

Bakony Média névjegykártya