Szeptemberben indul az M5-ös közszolgálati csatorna

Írta:  MTI április 22 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az ismeretterjesztés, oktatás és kultúra áll majd az ősszel induló új tematikus közszolgálati csatorna, az M5 középpontjában.

Erről a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap tartalomszolgáltatási igazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel. Papp Dániel elmondta: amikor felmérték, milyen fontos témában lenne még szükség közszolgálati tévécsatornára, azt tapasztalták, hogy a legnagyobb igény a kultúra, az ismeretterjesztés és az oktatás iránt mutatkozik.

Az M5 a tervek szerint speciálisabb lesz, mint egy átlagos tudományos csatorna: egyebek mellett iskolai tévésávot és nyelvleckéket is sugároz majd - fogalmazott Papp Dániel. Hozzáfűzte: nem helyettesíteni, hanem kiegészíteni szeretnék a pedagógusok és az iskolák munkáját.

Az ismeretterjesztő csatorna műsorához a közmédia történelmi dokumentumfilmjeit és természetfilmjeit is fel fogják használni - tette hozzá. 

Ezt már olvasta!?

Közösen felügyelik a tisztaságot

Közös akciót indított az illegális hulladéklerakók ellen a Veszprémi Rendőrkapitányság, a helyi közterület-felügyelet és a veszprémi Dózsa polgárőrség a napokban.

Több mint 300 háziorvosi és fogorvosi praxis betöltésére lehet pályázni

Több mint egy éve üres 160 háziorvosi és 170 fogorvosi praxis.

A település 2014-ben megválasztott vezetője, Sarkadi-Nagy András János tavaly december 29-én elhunyt.

Íme, a nyerteseink

Kisorsoltuk a Bakony Expo játékunk nyerteseit.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójára emlékeznek itthon és külföldön egyaránt.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika