Szeptemberben indul az M5-ös közszolgálati csatorna

Írta:  MTI április 22 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az ismeretterjesztés, oktatás és kultúra áll majd az ősszel induló új tematikus közszolgálati csatorna, az M5 középpontjában.

Erről a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap tartalomszolgáltatási igazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel. Papp Dániel elmondta: amikor felmérték, milyen fontos témában lenne még szükség közszolgálati tévécsatornára, azt tapasztalták, hogy a legnagyobb igény a kultúra, az ismeretterjesztés és az oktatás iránt mutatkozik.

Az M5 a tervek szerint speciálisabb lesz, mint egy átlagos tudományos csatorna: egyebek mellett iskolai tévésávot és nyelvleckéket is sugároz majd - fogalmazott Papp Dániel. Hozzáfűzte: nem helyettesíteni, hanem kiegészíteni szeretnék a pedagógusok és az iskolák munkáját.

Az ismeretterjesztő csatorna műsorához a közmédia történelmi dokumentumfilmjeit és természetfilmjeit is fel fogják használni - tette hozzá. 

Ezt már olvasta!?

Gyalogtúra az együttműködés jegyében

Roma származású diákokat vittek kirándulni a veszprémi rendőrök.

Az orosz katonai repülőgépek első köteléke elhagyta Szíriát a Moszkva által bejelentett részleges csapatkivonás keretében.

Karácsonyfából komposzt

A tömbházas területeken 2017. január 9-től végzik a fenyőfák gyűjtését.

Teljes életet, cukorbetegen

Veszprémben tartja felkészülését a magyar cukorbeteg futsal válogatott, hogy a következő napokban megismételjék korábbi sikereiket az Európa-bajnokságon.

Bezárták az udvarba az autóját

Helybe ment a pofonért, vagy valóban igaza van az udvaron parkolónak?

Na-Bed