Átrobogott a hidegfront MTI Fotó: Varga György

Átrobogott a hidegfront

Írta:  8200 Veszprém április 24 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A viharos erejű szél többfelé okozott károkat az országban. A Balaton is kilépett a medréből.

Huszonöt méter magas nyárfa dőlt a Berhidát Királyszentistvánnal összekötő útra, előbbi településnél. A fát, amely teljesen elzárta az utat, a pétfürdői hivatásos tűzoltók rövid idő alatt, motoros láncfűrésszel eltávolították - tájékoztatott a veszprém megyei katasztrófavédelem.

A viharos erejű szél miatt nem közlekedtek a Balatonon a menetrend szerinti személyhajók, sétahajók és a kompjáratok, ez utóbbi dél után újra indították.

A Balaton magas vízállása és a viharos erejű szél miatt kicsapódó hullámok elárasztották a balatonfenyvesi szabadstrandot.

Fákat csavart ki és egy buszmegállót is megrongált az erős szél vasárnap a fővárosban - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel. A közlemény szerint Budafokon, a Tőke utcában egy tizenöt méter magas fa dőlt egy villanyoszlopra. A vezetéket áramtalanítani kellett, amíg a tűzoltók leemelték a fát az oszlopról.

Zuglóban, a Rákospatak utcában egy hasonló méretű fa kettéhasadt és kidőlt - írták, hozzátéve, hogy a fővárosi tűzoltók a zuglói önkéntes tűzoltók segítségével távolították el a fát.

Az erős szél Óbudán, a Kiscelli utca egyik buszmegállójában meglazította egy korlát fémborítását, amelyet a tűzoltóknak kellett rögzíteniük.

A vihar Szentendrén is problémát okozott: egy fa ágai a magasfeszültségű vezetékhez értek a Petőfi sétány közelében. Mivel a vezeték szikrázott, a 11-es út forgalmát korlátozni kellett, csak egy sávon haladhattak az autók, amíg az áramszolgáltató szakemberei el nem hárították a problémát.
 

Ezt már olvasta!?

Emelte bruttó 6-6 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

Új lakók az állatkertben

Két fekete medve érkezett a Veszprémi Állatkertbe a múlt héten.

Pótanya neveli az elárvult kolobusz kölyköt

A Veszprémi Állatkert legendás állatgondozója, Marokházi Katalin ismét kisállatot nevel otthonában.

Három jármű ütközött

Összeütközött egy teherautó és két gépkocsi kedd délután Veszprém megyében, a 71-es főút balatonalmádi szakaszán, a Thököly utcai kereszteződés közelében.

Csak minden második szülő beszél gyermekével a pénzügyekről egy felmérés szerint

A 14 év alattiak leggyakrabban 500-1000 forintból, az idősebbek 2000-5000 forintból gazdálkodhatnak havonta.

Na-Bed