Átrobogott a hidegfront MTI Fotó: Varga György

Átrobogott a hidegfront

Írta:  8200 Veszprém április 24 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A viharos erejű szél többfelé okozott károkat az országban. A Balaton is kilépett a medréből.

Huszonöt méter magas nyárfa dőlt a Berhidát Királyszentistvánnal összekötő útra, előbbi településnél. A fát, amely teljesen elzárta az utat, a pétfürdői hivatásos tűzoltók rövid idő alatt, motoros láncfűrésszel eltávolították - tájékoztatott a veszprém megyei katasztrófavédelem.

A viharos erejű szél miatt nem közlekedtek a Balatonon a menetrend szerinti személyhajók, sétahajók és a kompjáratok, ez utóbbi dél után újra indították.

A Balaton magas vízállása és a viharos erejű szél miatt kicsapódó hullámok elárasztották a balatonfenyvesi szabadstrandot.

Fákat csavart ki és egy buszmegállót is megrongált az erős szél vasárnap a fővárosban - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel. A közlemény szerint Budafokon, a Tőke utcában egy tizenöt méter magas fa dőlt egy villanyoszlopra. A vezetéket áramtalanítani kellett, amíg a tűzoltók leemelték a fát az oszlopról.

Zuglóban, a Rákospatak utcában egy hasonló méretű fa kettéhasadt és kidőlt - írták, hozzátéve, hogy a fővárosi tűzoltók a zuglói önkéntes tűzoltók segítségével távolították el a fát.

Az erős szél Óbudán, a Kiscelli utca egyik buszmegállójában meglazította egy korlát fémborítását, amelyet a tűzoltóknak kellett rögzíteniük.

A vihar Szentendrén is problémát okozott: egy fa ágai a magasfeszültségű vezetékhez értek a Petőfi sétány közelében. Mivel a vezeték szikrázott, a 11-es út forgalmát korlátozni kellett, csak egy sávon haladhattak az autók, amíg az áramszolgáltató szakemberei el nem hárították a problémát.
 

Ezt már olvasta!?

2 nap, 14 táncstílus, több mint 2000 résztvevő

Ismét mintegy kétezer amatőr, hobbi és profi táncost várnak a hatodik Connector Táncfesztiválra Veszprémbe március 4-5-én.

Minőséggel figyeljünk egymásra

A Dózsaváros óvodásai, iskolásai, valamin civil szervezetek tagjai rendeztek meghitt programot karácsony közeledtével a városrészen élőknek.

Előzetesben az idős nőt megkárosító férfi

Ismeretlennek adott egymillió forintot a sértett. 

Megemelkedett a szabadtéri tüzek száma

Az elmúlt napok tavaszias időjárása miatt megemelkedett a szabadtéri tűzesetek száma.

Módosulnak a csekkbefizetési szabályok

 

Egyszerűsített ügyfél-átvilágítást is végezhet a posta pénzbefizetés esetén.

Na-Bed