Több mint 29 kilométernyi útszakasz újul meg a megyében

Írta:  8200 Veszprém április 29 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A munkálatok során a szükséges vastagságú aszfaltréteg terítésén túl az autóbuszmegállók felújítása, az árkok, padkák, átereszek és hidak javítása is megtörténik.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a felújítások elvégzésére megkötött szerződések alapján Veszprém megyét érintően a 8-as számú Székesfehérvár-Jánosháza-Rábafüzes elsőrendű főút 82-es számú Veszprém-Zirc-Győr másodrendű főút, 7324-es jelű Devecser-Sümeg összekötő út és a 7339-es Ajka-Devecser összekötő út térképen jelölt szakaszainak felújítására adja át a munkaterületet ütemezetten, amelynek alapján több mint 29 kilométer hosszan, mintegy 3,6 milliárd forint hazai forrásból indul a kivitelezés - olvasható a kozut.hu oldalon.

A munkálatok során a szükséges vastagságú aszfaltréteg terítésén túl az autóbuszmegállók felújítása, az árkok, padkák, átereszek és hidak javítása is megtörténik. A közlekedésbiztonság javítására forgalomcsillapító szigetek újulnak meg Tüskeváron és Veszprém-Gyulafirátóton. Több szakaszon burkolatprizmákat telepítenek, megújulnak a jelzőtáblák és korlátok, szükséges helyeken akusztikus burkolatjelek készülnek.

Az érintett szakaszokon forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk a közlekedőknek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a lakosság megértését és türelmét is kéri a munkák idejére. 

Ezt már olvasta!?

Óriás szoknyakifestő várta a kicsiket

Szülinapi óriás szoknyakifestő mókára hívta a gyermekeket a Gombrich Mester Művészeti Tanodája szombaton délelőtt a Kossuth utcán.

A vasúttársaság a bankkártyás fizetést ajánlja azoknak, akik december közepétől az interneten vásárolnak vonatjegyet.

Védőszentjének emelt szobrot a város

A Szent Mihály Bazilika, a város és az érseki tartomány védőszentjének, Szent Mihály arkangyal szobrát avatták fel péntek délután az Óváros téren.

Az év képe Magyarországon készült

Ismét díjazták a legjobb hírfotókat.

Rendőrség, kicsit másképp

Nyílt napot tartottak a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon a megyei középiskolák végzős tanulói számára.

Na-Bed