Több mint 29 kilométernyi útszakasz újul meg a megyében

Írta:  8200 Veszprém április 29 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A munkálatok során a szükséges vastagságú aszfaltréteg terítésén túl az autóbuszmegállók felújítása, az árkok, padkák, átereszek és hidak javítása is megtörténik.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a felújítások elvégzésére megkötött szerződések alapján Veszprém megyét érintően a 8-as számú Székesfehérvár-Jánosháza-Rábafüzes elsőrendű főút 82-es számú Veszprém-Zirc-Győr másodrendű főút, 7324-es jelű Devecser-Sümeg összekötő út és a 7339-es Ajka-Devecser összekötő út térképen jelölt szakaszainak felújítására adja át a munkaterületet ütemezetten, amelynek alapján több mint 29 kilométer hosszan, mintegy 3,6 milliárd forint hazai forrásból indul a kivitelezés - olvasható a kozut.hu oldalon.

A munkálatok során a szükséges vastagságú aszfaltréteg terítésén túl az autóbuszmegállók felújítása, az árkok, padkák, átereszek és hidak javítása is megtörténik. A közlekedésbiztonság javítására forgalomcsillapító szigetek újulnak meg Tüskeváron és Veszprém-Gyulafirátóton. Több szakaszon burkolatprizmákat telepítenek, megújulnak a jelzőtáblák és korlátok, szükséges helyeken akusztikus burkolatjelek készülnek.

Az érintett szakaszokon forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk a közlekedőknek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a lakosság megértését és türelmét is kéri a munkák idejére. 

Ezt már olvasta!?

Veszélyes gyerekjátékokat vontak ki a forgalomból

A fogyasztóvédelmi hatóság 38 gyerekgondozási cikket, játékot, etetőszéket vont ki a forgalomból, húszat pedig a vásárlóktól is visszahívott.

MOZIBA VISSZÜK!

A Cinema City Balaton Plaza és a 8200.hu közös játékán ismét páros mozi belépőket nyerhetnek.

Leendő iskolásokat jutalmaztak

Észkerék címmel hirdetett levelező játékot óvodások számára a Deák iskola. Az ünnepélyes díjkiosztót a napokban tartották meg.

Óvatosan az adventi gyertyával

Fontos betartani néhány alapvető szabályt a gyertyagyújtások alkalmával - figyelmeztet a katasztrófavédelem.

Nyílt nap a Petőfi Színházban

Játékos, zenés programok várják a színházkertbe látogatókat, de a színház kulisszái mögé is beleshetünk szombaton. 

Na-Bed